Zeg niet deDingen, Social Club of ‘t Eiland… maar wel Café Politiek

30/04/2019

Schrik niet als je donderdagavond 2 mei opvallend veel politici tegen het lijf loopt in café deDingen, Social Club of brasserie ‘t Eiland. Onder de noemer Café Politiek krijgen politieke kopstukken de kans om hun wereldbeeld uit de doeken te doen. “We mikken op een jong publiek, zodat ook zij meer informatie krijgen los van de verkiezingsslogans”, aldus Nathalie Van Leuven, directrice van Vormingplus MZW.

Tijdens Café Politiek staan de wortels van politieke partijen centraal. “Welk mensbeeld streven zij na? Welke samenleving willen ze? Wat zijn hun dromen?”, legt Nathalie Van Leuven uit. “We denken dat jongeren ook wel een bepaald toekomstbeeld hebben met betrekking tot de samenleving. Daarom is het heel belangrijk dat ze ook stilstaan bij de standpunten of ideologieën van de partijen daarover.”

Het gaat om een initiatief van Vormingplus MZW, kunstencentrum Buda, Howest, KU Leuven campus Kulak, Universiteit Gent en Vives.

(lees verder onder het interview)

Blind date?

In elk café zullen twee tot drie politieke partijen vertegenwoordigd zijn, de precieze verdeling blijft geheim. Nathalie Van Leuven: “Dat is een heel bewuste keuze omdat we willen voorkomen dat politici voor eigen kerk gaan preken, het is belangrijk om naar iedereen te luisteren. Het is niet de bedoeling dat je je favoriete partij uitkiest en nog eens gaat luisteren. De ideologieën van de politici die je niet hebt gehoord, kan je achteraf ontdekken via podcasts.”

De volgende West-Vlaamse politici tekenen present: Felix De Clerck (CD&V), Natalie Eggermont (PVDA), Sander Loones (N-VA), Jeremie Vaneeckhout (Groen), Vincent Van Quickenborne (Open Vld), Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) en Maxim Veys (sp.a). 

Meer info vind je op de website van Vormingplus MZW en de Facebookpagina van het evenement.

LEES OOK

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.