Zes leerlingen werken op Zuiddag voor Quindo en Howest

20/10/2016

Zes leerlingen uit het secundair onderwijs draaien tijdens de Zuiddag mee bij Quindo en Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen. De Zuiddag wil jongeren stimuleren om zich te engageren voor een duurzame en rechtvaardige samenleving.

Ze komen uit Kortrijk, Koolkerke, Poperinge, Gistel, Heule en Brugge. En ze zijn supergemotiveerd, de leerlingen uit het secundair onderwijs die voor één dag de plaats innemen van bestaande arbeidskrachten. Hun loon wordt weggeschonken aan projecten van geëngageerde jongeren over de hele wereld.

Gezien de thematiek van de Zuiddag, engagement in een geïnternationaliseerde wereld, zijn de jongeren vooral werkzaam bij die diensten die een link hebben met mondialisering. Een student treedt in de voetsporen van internationale studenten en staat in voor de begeleiding van nieuwe internationals in Kortrijk en Brugge.

Eén studente werkt binnen het international office van Howest en twee studenten zijn reporter voor één dag bij het medialab van Radio Quindo. Aan de hand van een video en fotodagboeken zullen zij verslag uitbrengen over deze Zuiddag. Zo volgen ze een koetsier voor één dag in Brugge die op een duurzame manier omgaat met cacao uit het zuiden, en bezoeken ze in Kortrijk veel studenten die werken voor verschillende organisaties (Schouwburg, Provinciedomein de Gavers,…)

Het zorgt ongetwijfeld voor boeiende verhalen én ervaringen bij de enthousiaste deelnemende jongeren.

Broos Claerhout

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.