Zes tips voor een geslaagd Pasen in lockdown

10/04/2020

Bang dat de coronamaatregelen jouw Pasen zullen verpesten? Think again! Wij vonden een manier om Komen eten te organiseren op een veilige manier. Of wat dacht je van een spelletje Kubb in het donker? Met deze tips maak je er ongetwijfeld een leuk verlengd weekend van! 

1. Kubb in the dark

Kubben met vrienden of met het gezin op het strand kan nu helaas niet. Gooi het daarom over een andere boeg en speel het spel thuis in het donker: leef je uit met kubb in the dark. Pimp je kubbsspel met ‘glow in the dark-verf’ die je online kan aankopen. Voor iedereen die ooit al eens gefrustreerd raakte omdat ze ‘s avonds een spelletje moesten stilleggen doordat het te donker werd. Let it glow!

2. Paaszoektocht in de buurt

Spreek met enkele vrienden af om paascadeautjes te verstoppen in de buurt. Elke persoon maakt voor één vriend een raadsel of een andere zoekopdracht die hij/zij moet oplossen. Deze raadsels leiden naar één of meerdere locaties met telkens een cadeautje verstopt: een fris paaspintje of een zak paaseitjes. Als eerste verstop je misschien best een klein flesje handgel. Je moet het tenslotte veilig houden. Smullen en ontsmetten maar!

3. ‘Komen eten in lockdown’

Je maakt je misschien al zorgen: “Hoe kunnen we bij elkaar eten wanneer we thuis moeten blijven?” Wij vonden een manier! Je spreekt af met jouw vrienden om lootjes te trekken, om te bepalen wie voor welke vriend zal koken. Bij het klaarmaken van de maaltijd voor jouw vriend hou je natuurlijk rekening met allergieën en voedingswijzen. Daarna dropt iedereen op hetzelfde moment zijn maaltijd op het juiste adres. Vervolgens is het tijd om te smullen en dat doe je het best in goed gezelschap door te videochatten met elkaar. Op die manier kan je complimenten geven of jouw klachten uiten. Smakelijk!

4. Online surprise

Verras jouw vriend met een geschenk! Nee, je mag niet naar de winkel om een geschenk te kopen, daarom doe je beroep op een webshop die een cadeau kan leveren aan het adres van jouw vriend. Kies daarbij ook eens voor een Kortrijkse handelaar, die ook aan huis levert. Op die manier draag je ook je steentje bij aan de lokale economie. Sla jouw vriend met verstomming!

5. Time for a dance-off!

Halen jij en je vrienden steeds de beste dansmoves boven wanneer jullie liedje speelt op de radio of op een fuif? Dan is dit de geschikte activiteit voor jullie! Organiseer eens een dance-off. Spreek eerst af op welke plaat jullie dansen. Iedereen filmt z’n eigen danspassen en stuurt die beelden door naar elkaar via een groepsgesprek. Geef elkaar punten! Degene met de hoogste score wordt gekroond tot ‘best lockdown dancer’. Minder competitief aangelegd? Kies allemaal een stukje van het lied om op te dansen. Film jezelf en stuur de beelden naar één iemand. Deze persoon plakt de beelden aan elkaar. Zo kunnen jullie toch nog een beetje samen dansen. Show them your best moves!

6. Easter poem

Pen en papier is so 2019! Schrijf eens een gedicht met krantenknipsels. Je stelt aan de hand van uitgeknipte woorden een gedicht samen in het thema van Pasen. Zorg ervoor dat je een gedicht maakt dat familie en vrienden kan imponeren. Als je klaar bent, neem je een foto van jouw gedicht en plaats je het vervolgens op sociale media. Spreek af met jouw vrienden om hetzelfde te doen en degene die de meeste likes heeft, wint een verrassing. Laat die likes maar komen!

Timothy Maesen

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.