Zing luidkeels mee met ‘We Will Rock You’ op tweede editie Kortrijk Drumt

08/06/2018

Op zondag 1 juli zullen zo’n 300 drummers Kortrijk doen daveren op de tweede editie van Kortrijk Drumt. Iedereen is welkom vanaf 14 uur aan de verlaagde Leieboorden voor dit groot spektakel. Organisator Gino Kesteloot zal samen met alle aanwezige drummers een medley van zes nummers brengen, allemaal meezingers uiteraard.

Van 30 naar 300 drummers

Het idee begon eigenlijk in de drumschool van Gino Kesteloot. “We speelden vroeger ‘Uptown Funk’ van Bruno Mars en op een gegeven moment had ik het idee van zoiets te doen op de Grote Markt met een paar drummers”, vertelt Gino. In 2015 speelden ze het nummer met 138 drummers, wat toen een Europees record was. Gino: “Van het een kwam het ander natuurlijk en nu zijn we bijna met 300 drummers.” Voor deze editie zullen de performers een medley van ongeveer dertien minuten brengen. Er zijn zes bekende nummers in verwerkt, zodat iedereen kan meezingen. De drummers zullen starten met ‘We will rock you’ van Queen.

Drummen voor een goed doel

Er is ook een goed doel verbonden aan de tweede editie van Kortrijk Drumt. “Alle deelnemers drummen tegen dementie, omdat we hier steeds vaker over horen, ook bij jongere mensen. Vandaar dat we willen drummen voor Het Ventiel“, klinkt het bij Gino. Wie de affiche bekijkt, zal al snel zien dat er ook enkele bekende personen deelnemen aan het evenement. “We hebben uiteraard onze burgemeester, Vincent Van Quickenborne, die vorige keer ook van de partij was. Tweede grote man is eigenlijk John Crombez, die ook komt drummen.” Bijna alle politieke partijen zullen aanwezig zijn bij deze editie. “Maar wees maar zeker dat ze goed gaan zweten om die medley mee te spelen”, laat de organisator weten.

Brenda Jaminé

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.