Zo beleef je meer plezier op een massacantus

13/05/2019

“Silentium triplex!” Woensdagavond 15 mei is het zover: Seniorenkonvent (SK) Kortrijk, de koepelorganisatie van Kortrijkse studentenclubs, organiseert voor het vierde jaar op rij een massacantus op het Schouwburgplein, zeg maar het Coronaplein. Deze vijf tips helpen je om er het onderste uit de kan te halen.

Leg een goeie fond

View this post on Instagram

Het snelste blauwtje. Zullen we winnen? #blauwtje

A post shared by Riva Rocci (@rivaroccikortrijk) on

First things first! Trek nooit naar een cantus zonder eerst een beschermlaagje, want voor je het weet ben je al na twee goudgele pretcilinders in de zevende hemel. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij raden alvast een Blauwtje van de Blauwe Frituur aan, want je bent het waard.

Maak vrienden

Een massacantus is dé ideale gelegenheid om andere studentenclubs de hand te reiken. Treed uit je comfortzone en ad fundum je weg naar 1001 vriendschappen. En waarom zou je geen spontane bierestafette organiseren? Vergeet niet dat het bijna blok is, veel estafettes zullen er niet meer zijn dit academiejaar.

Bouw rustig op

Hoe je het draait of keert, een massacantus is des te fijner als je er ook mooie herinneringen aan overhoudt. Er meteen invliegen met pakweg een zevensprong, is dus misschien niet het beste idee. Een gewaarschuwd man is er twee waard. En voor wie zich echt niet kan inhouden, wees de leuke versie van een dronken student en houd het proper.

One team, one dream

Een goeie buddy is goud waard, zeker op een cantus. Denk maar aan situaties zoals geen idee meer hebben waar jouw fiets is, een après-pita verorberen of een goeie oude ad fundum. Een buddy kan op zulke momenten goed van pas komen. Met andere woorden: zorg voor elkaar.

(Beste) plezier maak je zelf

Stel, de cantus loopt in het honderd, het regent pijpestelen, jouw portefeuille is op mysterieuze wijze verdwenen… laat het vooral niet aan je hart komen en bouw je eigen feestje. Bovendien kan je daarbij ongetwijfeld op heel wat hulp rekenen, leden van studentenclubs zijn nu eenmaal als feestbeesten geboren.

Prosit senior, prosit prosenior, prosit corona, ad fundum!

Quindo Redactie

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.