Zomerbar Nuba-R opnieuw een schot in de roos

05/06/2018

Vrijdag 1 juni opende de eerste zomerbar in Kortrijk de deuren. Initiatiefnemers zijn Dieter De Clercq en Gilles Verhaeghe, de uitbaters van Café 56. De jonge ondernemers wisten opnieuw een toplocatie aan de Trakelweg te bemachtigen en deze om te toveren tot een zomerse oase. 

Ondernemers met passie

Ondernemen lijkt Dieter (30) en Gilles (27) in het bloed te zitten. In 2016 namen zij Café 56 over, een van de meest succesvolle cafés in Kortrijk. Eerder dit jaar namen zij ook nog Bistro De Bloesem in de Kapucijnenstraat over. Dieter en Gilles doopten het om tot Split en zullen werken rond het concept food pairing (voedsel met dezelfde smaakelementen combineren, red.). Als alles goed verloopt, gaat de zaak open op woensdag 6 juni. Naast al deze initiatieven besloot het duo om ook dit jaar hun zomerbar Nuba-R opnieuw te openen.

Succesverhaal

Vanwaar nu het idee om ook nog eens een zomerbar te openen? “Ik vond dat Kortrijk nood had aan een goed zomerconcept om de Kortrijkzanen in eigen stad te houden,” klinkt het bij Dieter. Het eerste weekend was alvast een groot succes: “Het was immens druk. Ik heb vaak moeten bijspringen omdat er zoveel mensen aanwezig waren. Vandaar dat ik zeer moeilijk kan inschatten hoeveel volk er precies was.” Ook vorig jaar was de bar al een succes, want ook heel wat mensen buiten Kortrijk zakten af naar Nuba-R.

De zomerbar heeft dit jaar plaats voor zo’n 750 mensen, dus er komt ook heel wat personeel aan e pas. Voldoende mensen vinden is geen probleem, zo blijkt, want werken in een zomerbar is toch net iets anders dan in andere horecazaken volgens Dieter. “Bezoekers hebben vaak minder stress en zijn vriendelijker”, klinkt het.

Unieke locatie

Net zoals vorig jaar vonden de uitbaters een unieke locatie midden in het groen. Toen stond de hippe zomerbar in een bosje aan de Trakelweg. Deze plaats kon dit jaar echter niet meer gebruikt worden, vanwege bouwplannen van de eigenaar. Maar je moet niet echt ver zoeken voor de nieuwe locatie, want dit jaar staat de zomerbar opnieuw langs de Trakelweg, op ongeveer 100 meter van de vorige plek. Nuba-R werd opgezet rond een verborgen vijver en geeft de pop-upbar nog een tikkeltje meer sfeer.

Leven aan topsnelheid

Café 56, Split en Nuba-R, het is niet moeilijk te geloven dat de twee ondernemers een druk leven leiden. Het lijkt niet altijd even simpel om dit allemaal te combineren, maar volgens Dieter is het een kwestie van de juiste mensen op de juiste plaats te hebben. “Een goede taakverdeling is heel belangrijk, er moet sprake zijn van vertrouwen en verantwoordelijkheid”, besluit hij.

Nuba-R is open tot begin september. Meer informatie vind je op hun website.

Brenda Jaminé

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.