Zussen Kesteleyn trekken stekker uit Bar Botaniek

12/04/2018

Er komt geen tweede editie van de hippe zomerpop-up Bar Botaniek in de gerenoveerde hoeve op de Evolis-site. “Sowieso was het nooit onze ambitie om de pop-up jaarlijks te laten doorgaan”, vertelt Mietje Kesteleyn.

Authenticiteit werkt

De zomerbar opende begin juni vorig jaar de deuren en was meteen een schot in de roos. “Wij hadden nooit verwacht dat we zo’n groot succes zouden hebben”, zegt initiatiefnemer Mietje. “Klanten apprecieerden vooral onze authenticiteit en het feit dat ook kinderen welkom waren.” De zussen Kesteleyn groeiden op in de hoeve en het behoud van het karakter van het gebouw was een absolute prioriteit. De juiste keuze, zo blijkt.

Bloed, zweet en tranen

Het idee van de pop-upbar was een ingeving van het moment. “Het was een hele beproeving. Zeven maanden lang hebben we alles gegeven. We hopen nu vooral dat we deze zomer zelf eens kunnen genieten van een lekker drankje op een terrasje”, aldus Mietje. De stopzetting deed alvast veel stof opwaaien op sociale media. “De positieve reacties bevestigen ons positief gevoel bij het hele project. De mensen zijn ons precies nog niet vergeten.”

Maison Botaniek

De zussen denken eraan om de woning op de hoeve om te vormen tot een Airbnb. “Momenteel zijn we aan het verven en maken we het woonhuis een beetje moderner.” Al blijft de deur ook nog op een kier staan voor een vervolg van de zomerbar. Mietje Kesteleyn: “We zullen zien. Het materiaal is al een tijdje opnieuw in handen van de vele partners, die we trouwens nogmaals willen bedanken. Van de pop-up is alleszins momenteel niet veel meer te bespeuren.”

Thomas Herrero

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.