Redactiestatuut

Bij Quindo zetten we ons in om jongeren een platform te bieden waar ze hun stem kunnen laten horen. Ons team bestaat uit enthousiaste jonge mediamakers, ondersteund door ervaren professionals die hen begeleiden in hun ontwikkeling.

Waarborg voor onafhankelijkheid en integriteit

Het redactiestatuut van Quindo is opgesteld om de onafhankelijkheid en integriteit van onze journalistieke activiteiten te waarborgen. Het document dient als leidraad voor de redactionele werkwijze en beschrijft de afspraken tussen de jongerenredactie, het bestuur en andere betrokkenen. Het statuut behandelt onderwerpen zoals de onafhankelijkheid van de redactie, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de hoofdredacteur en redactieleden, en procedures voor onderwerpen en artikelen​​.

Waarom?

De journalistieke integriteit en onafhankelijke berichtgeving zijn essentieel voor de geloofwaardigheid van onze content. Door een duidelijk en bindend redactiestatuut te hanteren, zorgen we ervoor dat onze mediamakers hun werk kunnen uitvoeren zonder commerciële of andere externe invloeden. Dit bevordert niet alleen de kwaliteit van onze berichtgeving maar ook het vertrouwen van ons publiek in de objectiviteit en betrouwbaarheid van onze publicaties.

IMG 8987

Meer Informatie

Wil je meer weten over onze werkwijze en de specifieke richtlijnen van ons redactiestatuut? Bekijk dan het volledige document via de onderstaande link:

Redactiestatuut jongerenredacties vzw Quindo..

Bij Quindo geloven we in transparantie en ethiek, en we nodigen je uit om meer te ontdekken over hoe wij samen met jongeren media maken die ertoe doen​. 

Vragen over het redactiestatuut of ons integriteitsbeleid?

Emilie De Clerck

Hoofdredactrice - communicatieverantwoordelijke - aanspreekpunt integriteit
Facebook Instagram Tiktok