Foto banner
#Workshop
Studenten

Workshop 'Concertfotografie' (volzet)

Altijd al eens artiesten willen fotograferen vanop de eerste rij? Dan is deze tweedelige workshop 'Concertfotografie' iets voor jou! Quindo, Wilde Westen en Track nodigen Jonas Demeulemeester (Jopix) uit om je de kneepjes van het vak te leren.

Concertfotograaf Jonas Demeulemeester (Jopix) leert je in twee sessies de ins en outs van concertfotografie. Hij mocht het kruim van de Belgische muziekscène al op de gevoelige plaat vastleggen. De perfecte man om deze workshops te begeleiden, dus!

In de eerste sessie geeft Jonas je tips & tricks en do's & don'ts mee van concertfotografie. Je mag gratis een concert bijwonen van het Wilde Westen op Lokale Helden om die kennis om te zetten in de praktijk. In de tweede sessie krijg je dan feedback op je werk.

Wat neem je mee naar de sessies?

  • Je fototoestel
  • Je laptop
  • Bij sessie 1: tien eerder genomen foto's (om te bespreken)
  • Bij sessie 2: de foto's die je nam op Lokale Helden
  • Eventueel iets om te eten en/of te drinken

De eerste sessie gaat door op 18 april, de tweede op 2 mei. De sessies vinden telkens plaats in de avond, van 19u tot 21u30 in De Kreun. Het concert dat je bijwoont om de theorie om te zetten in de praktijk, vindt plaats tijdens Lokale Helden op 27 april.

Naast de workshop 'concertfotografie' organiseren Quindo, Wilde Westen en Track nog een andere workshopreeks binnen de muziekjournalistiek, namelijk 'How to Interview a Band'. Je kan één van de twee workshopreeksen volgen of allebei.

Opgelet! Elke workshopreeks heeft een maximum van 15 deelnemers. Wacht dus niet te lang met inschrijven.

WIE?

Iedereen die wil bijleren over concertfotografie


WAAR?

De Kreun

Conservatoriumplein 1
Kortrijk, Vlaams Gewest 8500


WANNEER?

van 18 april 2024 19:00

t.e.m. 02 mei 2024 21:30


PRIJS?

Mediamakers Quindo en huisfotografen Wilde Westen: 20 euro. Niet-leden: 70 euro. UITpas: 15,50 euro.

Klik op deze knop om je in te schrijven
Facebook Instagram Tiktok