digitale stad
op aanvraag
#Workshop
Scholen

Workshop 'Mediawijsheid'

Deze workshop komt tegemoet aan LPD 3 voor secundair onderwijs. Het gaat in op mediawijsheid en netiquette.

Vandaag zijn we meer dan ooit altijd en overal met elkaar geconnecteerd. Deze workshop van 100 minuten gaat in op twee aspecten van mediawijsheid: netiquette en desinformatie. 

Daarmee komt de workshop tegemoet aan leerplandoelstelling 3 voor de tweede en derde graad van secundair onderwijs, en meer specifiek op het omgaan met platformen (bv. sociale media, online pesten, sexting en phishing) en de instanties waarbij jongeren terecht kunnen met specifieke hulpvragen daarrond.

Concreet zoomt de workshop dus in op:

1) Netiquette

Naast onze offline identiteit, hebben we ook een grote online identiteit ontwikkeld. Dat is hoe we ons gedragen online, bijvoorbeeld op sociale media. Online durven we ons soms anders gedragen dan in de echte offline wereld. Daarom is het goed om inzicht te krijgen in de netiquette, hoe je je online hoffelijk kan gedragen: wat doen als je getuige bent van cyberpesten? Hoe kan je jezelf beschermen tegen phishing? Hoe kan je veilig sexten? Bij wie kan je terecht als je daar slachtoffer van bent?... Daar gaat deze workshop allemaal op in.

2) Desinformatie en nepnieuws

Daarnaast besteedt deze workshop ook aandacht aan desinformatie en de verschillende vormen van fake news. Er is in de huidige gemediatiseerde maatschappij een overload aan informatie online, waaronder ook een hele boel onbetrouwbare. Op het einde van de workshop vertrekken ze met concrete tools naar huis, en zijn ze in staat zelf informatie te checken: betrouwbaar of onbetrouwbaar?

Het contactformulier om een aanvraag in te dienen voor deze workshop vind je onderaan de pagina.

De specifieke inhoud, leerdoelen, wat wij voorzien en wat jij best nog voorziet, lees je in de workshopfiche die je hieronder kan downloaden. ⬇️

WIE?

Tweede en derde graad secundair onderwijs


WAAR?

Op locatie


WANNEER?

Op aanvraag


PRIJS?

€195 (excl. vervoerskosten)

Download hier de workshopfiche

Contactformulier Workshop 'Mediawijsheid'

Wat is het adres van jouw organisatie, vereniging of school?
Facebook Instagram Tiktok