Smartphonefotografie
op aanvraag
#Workshop
Verenigingen en organisaties
Scholen
Jeugdwerk
Studenten

Workshop 'Smartphonefotografie'

We weten allemaal hoe je een mooie selfie neemt. Onze smartphones zijn de camera’s van de toekomst. Hoe kan je een goed, sprekend beeld maken met je smartphone? Na deze workshop zijn je leerlingen pas echte professionals.

We gaan eerst in op de verschillen tussen professionele camera's en de smartphonecamera. Nadien bekijken we de soorten fotografie, waaronder portretfotografie, straatfotografie, natuurfotografie enzovoort. Voor ze zelf aan het werk gaan, leren de deelnemers eerst nog wat een foto nu écht sterk maakt. Dat kan door bijvoorbeeld te spelen met diepte, reflectie, standpunt of symmetrie.

We trekken dan de straten in en zetten de kennis om in de praktijk. Achteraf gaan we nog kort in op de nabewerking. Zo mogen de deelnemers hun favoriete foto via nabewerking nog sterker maken.

Het eindresultaat is te bewonderen op een digitale fotomuur.

Deze workshop kan zowel op locatie als bij Quindo doorgaan. Er geldt een maximumcapaciteit van 20 deelnemers. De workshop duurt 100 minuten.

Het contactformulier om een aanvraag in te dienen, vind je onderaan deze pagina.

De specifieke inhoud, leerdoelen, wat wij voorzien en wat jij best voorziet, lees je in de workshopfiche die je hieronder kan downloaden. ⬇️

WIE?

Eerste graad secundair onderwijs


WANNEER?

Op aanvraag


PRIJS?

€195 (excl. vervoerskosten)

download hier de workshopfiche

Contactformulier Workshop 'Smartphonefotografie'

Wat is het adres van jouw organisatie, vereniging of school?
Facebook Instagram Tiktok