Over quindo

Quindo is een inclusief medialab waar straffe radiomakers experimenteren met allerlei vormen van mediaproductie. Vanuit een state-of-the-art radiostudio, volledig uitgeruste audiovisuele hub en een gezellige redactie maken ze media voor jongeren tussen 16 en 30 jaar. Quindo runt een sociaal productiehuis dat sterke verhalen uit de social profit in de audiovisuele verf zet.

Experimenteren
in het labo

Medialab Quindo is een plek waar jongeren leren experimenteren met alle vormen van media, waar innovatieve mediatoepassingen worden getest en de relatie tussen mediaproducent en mediagebruiker wordt onderzocht. Quindo is trouwens de enige webradio van het land die door de overheid is erkend als gemeenschapsradio en community medialab. Wij voorzien materiaal, vorming, coaching en zoveel meer, voorzie jij een idee en wat goesting?

Medialab

Versterken
en verbinden

Quindo draait op 150 vrijwilligers. Zij zijn actief als radiodj, presentator, technicus, producer, graficus, redacteur, fotograaf, cameraman of webdesigner. Alle soorten jongeren, ongeacht ervaring, ambitie of afkomst, kunnen zich hier bijscholen via een persoonlijk vormingstraject. Quindo heeft veel aandacht voor de sociale inclusie en activering van kwetsbare jongeren. Samen media maken zorgt er niet enkel voor dat kwetsbare jongeren een stem krijgen, onderweg ontwikkelen ze heel wat sociale en digitale vaardigheden die hun maatschappelijke positie versterken. Ondertussen komen ze in contact met andere jongeren en heel wat externen.

In het sociaal productiehuis begeleiden we sociale organisaties bij hun audiovisuele projecten. Van podcastreeksen tot videodocumentaires en liveshows. Sociale organisaties hebben héél wat mooie en waardevolle verhalen te vertellen maar missen vaak de tijd, middelen en expertise om die te vertellen. Daar schieten we te hulp.

Empowerment

Community media

Verhalen vertellen versterkt niet enkel individuele jongeren, maar ook hele gemeenschappen. We ondersteunen nieuwe en bestaande communities in het maken van hun eigen radioshow, podcast of videoreportage. Op die manier brengen we gemeenschappen met elkaar in contact en tonen we hoe mooi en sterk samenwerken en samenleven kan zijn.

Community Media
Lightbulb illustration
Project

Quindo on Tour houdt halt in Dominiek Savio

Jongeren met een fysieke beperking maken eigen radioshow

Project image 1
Foto 2 QOT Dominiek Savio

Blijf je graag up-to-date?

We sturen je max. 4 keer per jaar een update over onze projecten en workshops!

Neem contact met ons op

Zin om mee te werken? We leren je graag kennen!

Facebook Instagram Tiktok