Mijn stad smartphonefotografie
#Workshop

Win: workshop Straatfotografie - "ONZE STAD"

Het is niet altijd makkelijk om volwassenen naar jongeren te doen luisteren. Soms is er een gebrek aan aandacht, soms ontbreekt een gemeenschappelijke taal. Met de workshop straatfotografie Onze Stad proberen we voor beide problemen een oplossing aan te reiken. 

Share

Tijdens deze workshop leren jongeren de basis van (straat)fotografie. We hebben het kort over de technische aspecten van fotograferen en bespreken verschillende compositietechnieken. De jongeren krijgen tips mee die hen specifiek kunnen helpen bij straatfotografie. De voorbereiding eindigt met het bespreken en kiezen van invalshoeken en concepten.

Vervolgens gaan we de straat op: individueel of in kleine groepjes. Iedereen fotografeert met als doel een antwoord te bieden op dezelfde vraag: "Hoe zie jij de stad?" Hiervoor vertrekt elke fotograaf vanuit een zelfgekozen invalshoek.

Bij terugkomst bekijken we de foto's. Iedereen selecteert vijf foto's die samen hun stad voorstellen. Vervolgens werken we samen naar publicatie van de foto's in een online magazine. 

WIN!

We zijn op zoek naar jeugdwerkorganisaties in Oost-Vlaanderen, Antwerpen of Brussel die de workshop willen uittesten. Werk je in een jeugdwerkorganisatie, jeugdbeweging, jeugdhuis, jongerencentrum,... met een groep tussen 14 en 18 jaar? Wil je graag tonen aan beleidsmedewerkers of politici hoe jongeren jullie stad zien? Stel je kandidaat voor 30 november via het online inschrijvingsformulier. De workshop zelf kan ingepland worden in december 2023, januari, februari, maart of april 2024. 

Wat verwachten we van jouw organisatie?

- een workshopruimte met stoelen, tafels en projector

- fietsen of iets anders om ons te verplaatsen

- smartphones (per twee, indien nodig)

Wat bieden wij? 

- we geven de workshop op gewenste locatie 

- mogelijkheid om indien nodig één of twee fototoestellen/smartphones te gebruiken

- online magazine met de gepubliceerde foto's

Zin in? Schrijf je in via dit formulier tot en met 30 november! 

Nog vragen? Mail naar emilie@quindo.be

Facebook Instagram Tiktok