20230906 Amy Van Parys Film Lab Quindo 21 De Ma Re
#Workshop

Overzicht mediaworkshops voorjaar 2024 per doelgroep

Het voorjaar van 2024 heeft opnieuw heel wat mooie workshops in het verschiet. Even het overzicht kwijt? Geen nood! We zetten het voor jou allemaal even op een rij.

Share

Workshops lopend aanbod (voorjaar 2024)

De workshops uit het lopend aanbod zijn niet te boeken op aanvraag, maar bieden we vanuit eenmalig aan op een specifieke dag en tijdstip. Ze zijn bedoeld voor particulieren en externen. In mensentaal: iedereen tot 30 jaar die in ons lopend aanbod is geïnteresseerd. 

Hieronder volgt een overzicht van dat aanbod.

Workshop 'Films recenseren' (14/03 en 28/03, van 19u tot 21u)

In deze tweedelige workshop leer je alles over films recenseren en mag je eenmalig gratis een film bezichtigen in Kunstencentrum BUDA om de opgedane kennis om te zetten in de praktijk. Johannes De Breuker, filmjournalist, begeleidt de sessies. Op hem kan je rekenen voor zijn expertise en waardevolle feedback.

Mediatalk: in gesprek met Jacotte Brokken (26/03, van 19u-21u)

Jacotte Brokken ontpopte zich het afgelopen jaar tot een ware BV. Maar de weg daarnaartoe was absoluut niet vanzelfsprekend. In deze mediatalk neemt ze je mee doorheen haar parcours, en deelt ze je enkele tips & tricks voor als je het zelf in de mediawereld wil maken.

Workshop 'Digitale collages met Canva' (18/04, van 18u30-20u30)

Hier combineer je nostalgie met technologie. Digitaliseer knipsels uit magazines en kranten en combineer ze tot een écht digitaal kunstwerk via Canva. 

Workshop 'How to Interview a Band?' (16/04 en 14/05, van 19u-21u)

Kruip je graag in je pen om over muziek te schrijven? Vind je het boeiend om interviews met bands en artiesten te zien of horen, en heb je zin om zelf ook eens vragen op hen af te vuren? Quindo, Wilde Westen en Track nodigen Jasper Van Loy uit om je in twee sessies aan te leren hoe je dat best aanpakt.

Workshop 'DIY Podcasting' (8/05, van 19u-21u)

Omdat deze workshop enorm populair is in ons aanbod op aanvraag, bieden we het voor het eerst ook in ons lopend aanbod aan. DIY Podcasting behandelt alles wat je moet weten voordat je aan podcasting begint. Het is een spoedcursus, maar met deze kennis op zak ben je helemaal klaar om er zelf mee aan de slag te gaan.

Workshops op aanvraag: nieuw in het aanbod

Naast onze gevestigde waarden in ons educatief aanbod, werd het ook tijd voor wat vernieuwing en uitbreiding. We zetten de nieuwkomers even in de kijker:

Workshop 'Mediawijsheid'

Met deze workshop komen we tegemoet aan één van de leerplandoelstellingen van secundair onderwijs (tweede en derde graad), en dan meer specifiek de wenk rond omgaan met sociale media en algemene netiquette.

Workshop 'Mini-podcast'

In deze intense workshop worden deelnemers ondergedompeld in de wondere wereld van podcasting. Ze worden meegenomen in het hele podcastingproces, met op het einde van de dag ook een resultaat: een eigen mini-podcast. Materiaal wordt door Quindo voorzien. Zorgen jullie voor de creativiteit en het enthousiasme?

Algemeen: overzicht van volledig aanbod per doelgroep

Wil je een workshop uit dit aanbod boeken? Mail vrijblijvend naar vorming@quindo.be. Onze educatief coördinator, Marte, kijkt dan samen met jou naar een geschikte datum en maakt praktische afspraken.

Schermafbeelding 2024 02 21 om 10 48 51
Facebook Instagram Tiktok