Ontwerp zonder titel 7
#Jong en ondernemend

Vacature: digital creative community builder

Ben jij een tech-savy, avontuurlijke en creatieve ziel, op zoek naar een job met betekenis? Gevonden!

Share

Over Quindo

Als expertisecentrum media-educatie zet Quindo volop in op de maatschappelijke integratie van kwetsbare kinderen en jongeren. In het medialab kunnen studenten en vrijwillige mediamakers experimenteren met verschillende vorm van media: radio, podcasting, video, tekst, fotografie, socials… We bouwen aan een deelwerking die inzet op het toegankelijk maken van digitale mediatechnologieën (vb: VR-exposities, XR-avonturen, AI in creatieve processen, videomapping, 360-geluid…) en daarvoor zoeken we een collega!

Jouw taak is het opzetten en beheren van dit atelier en het faciliteren van de creatieve ontdekkingen van jongeren en het toegankelijk maken van deze technologieën door middel van boeiende formats en workshops.

We zoeken iemand die gedreven en ondernemend is en er in slaagt anderen te inspireren. Je bent grenzeloos nieuwsgierig, ervaringen zijn jouw brandstof. Bovendien kan je die honger overbrengen op een diverse groep jongeren.

Jij bent

- Een avontuurlijke creatieve ziel die graag experimenteert met diverse materialen en technieken.

- Al bekend met digitale media-technologieën, waaronder XR, VR, AI, 3D-creaties, digitale sculpturen en meer.

- Enthousiast over het opzetten van jongerengroepen en hebt een passie voor het ontwikkelen van hun talenten. Je werkt graag wanneer zij vrij zijn: avonden en weekends schrikken je niet af.

- In staat om technologieën begrijpelijk te maken door middel van uitdagende activiteiten, workshops en andere interactieve werkvormen.

- Zelfstandig en zelf-initiërend in staat om een creatief atelier op te bouwen, te organiseren en uit te baten.

- Een echte mensen-mens. Jouw energie komt voort uit het werken met en voor anderen.

- Praktisch ingesteld en hands-on. Met een talent voor planning en een praktische aanpak voel je je helemaal op je gemak.

OVER JOUW ROLLEN, TAKEN en verantwoordelijkheden

- Inspirerend rolmodel: je maakt een diepgaand verschil in het leven van de jongeren. Dankzij jou ontdekken ze verborgen talenten en kwaliteiten.

- Community builder: je bouwt de crew zelf op. Je kan hen engageren, staat in voor opvolging en bedanking. Na verloop van tijd zullen er steeds meer jongeren en groepen onder jouw hoede vallen.

- Jeugdwerker: Je begeleidt en inspireert jonge makers, je wekt bij hen een onstilbare honger op om te experimenteren met nieuwe mediatoepassingen. Je begeleidt, traint en brengt hen naar een hoger niveau door diverse werkvormen te ontwikkelen en toe te passen.

- Gezellige bouwvakker: Je bent een waardevolle gesprekspartner voor allen. Je herkent kansen en slaat bruggen waar mogelijk. Communicatief ben je zeer vaardig en je bouwt een relevant bovenlokaal netwerk op.

- Communicerende community manager: Je bent het gezicht van de werking en verzorgt de PR, creëert content en toont waar jij en je crew mee bezig zijn.

- Gestructureerd organisator. Je bent helemaal thuis in de praktische aspecten van planning en organisatie. Je houdt een scherp oog op de voortgang van je jonge crew en het beheer van het maakatelier en alle materiaal erin.

- Quindist: je maakt volwaardig deel uit van het gezellige Quindo-team.

Specificaties

Over de job

Deeltijds (80%, minder is bespreekbaar) voor onbepaalde duur (we zoeken samen naar opvolgprojecten en -middelen), volgens barema in de socio-culturele sector, PC329/B1c, gsm en laptop, woon-werkverkeer met openbaar vervoer of fietsvergoeding. Startmoment bespreekbaar. Meer info, vragen of twijfel je of dit iets voor jou is? Contacteer info@quindo.be.

Over solliciteren

Ervaring en opleiding zijn geen vereisten, we zijn vooral geïnteresseerd in jouw motivatie, of het nu in de vorm is van een motivatiebrief, -video, of een andere creatieve uiting die bij jou past. Voeg ook CV en enkele referenties toe en stuur dit alles naar info@quindo.be tegen 24 februari 2024 (23u59). Iedereen krijgt reactie.

Omdat we mensen-mensen zoeken gaan we eerst informeel een kopje koffie of thee met je drinken om elkaar beter te leren kennen. Iedereen is welkom. Kennismaking staat gepland voor maart 2024. De volledige vacature lees je hier nog eens.

Meer info: Broos Claerhout (coördinator) - info@quindo.be.


Facebook Instagram Tiktok