IMG 1387
#Actua
#Cultuur
#Jong en ondernemend
#Nieuws

Reportage - De Wachtverzachter: wachten voor de Budabrug was nog nooit zo aangenaam

Je kent het ongetwijfeld wel: je wandelt door Kortrijk en plots sta je te wachten voor die verdomde Budabrug. Yara Lemey (24) maakt dat wachten nu veel aangenamer met De Wachtverzachter, een praatpaal die muziek en gedichten afspeelt terwijl je wacht.

Share

"Het was mijn bedoeling om iets leuks te ontwikkelen om het wachten wat te verzachten", vertelt Yara Lemey. "Ik heb gemerkt dat het een plek is waar mensen gewoon staan te staan en ik vond dat dat wat opgevrolijkt kon worden. Als student kwam ik geregeld in Kortrijk, dus ik heb het zelf ook ondervonden (lacht)."

Het heeft even geduurd voor Yara wist hoe ze De Wachtverzachter zou uitwerken. "Ik wilde graag een tekst op de brug plaatsen, die pas zichtbaar wordt als de brug openstaat. Maar de Budabrug kampt af en toe wel eens met een technisch probleem, dus dan is het niet eenvoudig om daar iets op aan te brengen. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om een praatpaal uit te werken, die los van de brug staat." 

LUISTER: ALEXANDER PRAAT MET YARA LEMEY OVER 'DE WACHTVERZACHTER'

De Wachtverzachter is een project van Yara Lemey, in samenwerking met DURF 2030 en Bolwerk. De artiesten die de praatpaal van inhoud voorzien, zijn onderdeel van De Letterzetter en De Stroate.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok