Banner Ivy
#Actua
#Muziek

Ivy Falls heeft nieuwe single 'Blue' uit en werkt aan nieuwe plaat

Ivy Falls bracht begin dit jaar een nieuwe single 'Blue' uit. Het is het derde nummer dat we krijgen in aanloop naar de debuutplaat, later dit jaar. Jonas belde met Fien van Ivy Falls tijdens De OnderBelichting.

Share

Foto: Bram Vanparys

Ivy Falls heeft begin januari een nieuwe single uitgebracht, in aanloop naar een nieuwe plaat die eraan komt. "Blue gaat over het moment ontdekken dat je misschien toch niet echt de beste tijd van je leven aan het beleven bent", vertelt Fien Deman van Ivy Falls. "Het is een beetje een vertaling van de zoektocht naar hoe je daaruit een weg vindt. Daarnaast is het ook wel een beetje verbonden aan het opgroeien in je twintiger jaren."

"Wat er speciaal is aan Blue, is dat ik het twee en een half jaar geleden ben beginnen schrijven. Het nummer had toen ook een ander refrein en het ging ook een beetje anders qua akkoorden. Ik heb het ook een paar keer laten mixen en dan weer bijna weggegooid. Het is echt zo'n nummer dat het bijna niet gehaald heeft, maar nu exact is zoals ik het wilde."

LUISTER: IVY FALLS OVER SINGLE 'BLUE' EN PLANNEN VOOR VOOR 2024

Verder brengt 2024 voor Fien van Ivy Falls een eerste album. "We gaan de plaat voorstellen in de Vooruit in Gent op 10 april en op 16 april in Amor in Antwerpen. Er staan tien nummers op de plaat, waarvan er al drie uitgekomen zijn. Dat is wel heel bijzonder, voor het eerst zo'n debuutalbum uitbrengen."

"Als je mijn EP's gehoord hebt, merk je wel dat ik de gitaar ontdekt heb. Ik heb effectief ook een paar jaar geleden de gitaar gekocht", lacht Fien. "Voor het eerst. En dat voelt voor mij zoveel natuurlijker aan. Voorheen schreef ik meer op piano en op keyboard. Je hoort in de plaat dat ik een andere manier van schrijven heb gevonden. En dat ik ook meer houd van organische, echte instrumenten."

LUISTER: BLUE IS DE NIEUWSTE SINGLE VAN IVY FALLS

Op de plaat is het nog even wachten, maar het artwork kennen we wel al. "Ik ga binnenkort verhuizen naar het huis met die tuin waar die foto genomen is. Ik heb altijd al gedroomd om op een rustige plek te wonen. Die boom was helemaal volgroeid met rozen en vlierbloesemstruik, maar kort daarna hebben we dat eruit moeten halen."

"Ik zie daar een soort van symboliek in. Soms zijn dingen heel mooi en veel en druk. Dat kan ook wel wat de adem en lucht wegnemen, terwijl dat soms niet goed voor je is", voegt Fien Deman eraan toe.

De jongerenredactie van Quindo ontving tijdens de Week van de Belgische Muziek énorm veel talent in De OnderBelichting. Lees alles hier nog eens na.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok