JRN4LIFE
#Actua

Studenten Journalistiek maken 24 uur radio voor De Warmste Week

Op maandag 4 en dinsdag 5 december organiseerden zes studenten Journalistiek van Howest (Tuur, Fran, Erben, Jérémie, Lilan en Camille) een 24 uur durende radiomarathon. Het doel? Zo veel mogelijk geld inzamelen door verzoeknummers te draaien, snoep te verkopen en een filmavond te organiseren. Uiteindelijk klokten ze af op een bedrag van 1052 euro, dat integraal gedoneerd wordt aan De Warmste Week.

Share

Het begint stilaan een traditie te worden in The Penta, het hoofdgebouw van Howest. Voor het derde jaar op rij maakten enkele studenten Journalistiek er 24 uur non-stop radio onder de naam JRN4LIFE. “Ik keek hier al 2 jaar naar uit en ben dan ook blij dat alles goed verlopen is. Het is een ervaring om niet snel te vergeten”, vertelt medeorganisator Erben. “We hebben dit jaar geen grote problemen gehad, wat iedereen bijzonder tevreden stemde”.

Iedereen die wou kon meehelpen en het muziekaanbod was heel divers. Zo zorgden eerstejaars Auke en Alyssia onder meer voor een uur lang kerstmuziek en werd er in de vroege ochtend zelfs techno gedraaid door docent Nederlands Nico Van den Abeele. Alles voor het goede doel, zou je denken.

24 uur radio maken betekent natuurlijk ook een volledige nacht proberen wakker te blijven. “Officieel ben ik niet in slaap gevallen, maar tussen 7.00 en 8.00 uur ’s morgens kreeg ik het wel heel moeilijk”, lacht Erben. “Toen de show afgelopen was ben ik toch meteen in mijn zetel ingedommeld.”

Afsluiten deden de zes studenten symbolisch op de tonen van ‘Thank you for the music’. En De Warmste Week, die mogen zich binnenkort aan een mooie cheque verwachten.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok