Floris Francis Arthur
#Actua
#Cultuur
#Muziek

Floris Francis Arthur brengt nieuwe single 'Keep Driving' uit

Eind vorig jaar bracht Floris De Decker zijn eerste soloplaat 'There Never Is And Never Was A Masterplan' uit, onder de naam Floris Francis Arthur. Een week geleden bracht hij met 'Keep Driving' ook een nieuwe single uit.

Share

Foto: Kevin Faingnaert

We kenden Floris De Decker al als muzikant van onder meer The Van Jets en Intergalactic Lovers. In december 2023 heeft hij, als Floris Francis Arthur, een eerste soloalbum uitgebracht. "There Never Is And Never Was A Masterplan is een vrij donkere plaat", vertelt De Decker. "Ik had echt geen idee of iemand daarin geïnteresseerd zouden zijn. Maar blijkbaar zijn er heel veel mensen die de muziek voelen."

"Het feit dat ik in Duyster (een muziekprogramma op Radio1, red.) gedraaid ben, was bijvoorbeeld heel speciaal voor mij. Ik ben al heel erg lang fan van dat programma, echt al van in mijn puberjaren. Om daar nu eindelijk voor het eerst met mijn muziek in te komen, is wel heel tof."

Op 12 januari bracht Floris Francis Arthur ook een nieuwe single Keep Driving uit. "Het is een vrij specifiek nummer. Ik was als kind heel timide en heel angstig, als puber werd dat alleen maar erger. Als mijn ouders ergens met mij naartoe reden, wilde ik altijd in de auto blijven zitten. Ik had schrik om onder de mensen te komen. Het gevoel van eeuwig te blijven rijden in de veilige cocon, die de wagen is, wilde ik graag in het nummer stoppen."

LUISTER: FLORIS FRANCIS ARTHUR OVER NIEUWE SINGLE EN EERSTE ALBUM

Wat 2024 nog allemaal brengt voor Floris Francis Arthur? "De plaat is net uit, dus de komende weken wil ik heel veel optreden", zegt Floris De Decker. "Verder ga ik vanuit de plaat misschien nog een single uitbrengen. Ik heb ook twee covers gemaakt, die ik binnenkort ga releasen."

LUISTER: 'KEEP DRIVING' IS DE NIEUWE SINGLE VAN FLORIS FRANCIS ARTHUR

Volg 'De OnderBelichting' op Spotify en luister tijdens de Week van de Belgische Muziek elke avond tussen 18 en 19 uur naar Quindo. Wij ontvangen verschillende Belgische artiesten tijdens een liveshow van 'De Onderbelichting'.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok