Schermafbeelding 2024 05 26 om 10 54 09
#Actua
#Muziek

Bucklefish brengt nieuwe single 'Darkness' uit: "Het is soms tof om eens alleen te zijn"

De Belgische band Bucklefish heeft op 11 mei een nieuwe single 'Darkness' uitgebracht. Het nummer gaat over het feit dat het niet per se slecht is om eens alleen te zijn. "Ik vind het tof om eens alleen te zijn, omdat het je andere gedachten geeft en zorgt voor meer creativiteit."

Share

Wie vorig jaar samen met ons in het publiek van Road Rock stond, kent Bucklefish ongetwijfeld nog. De band heeft begin deze maand een nieuwe single uitgebracht. 'Darkness' gaat over het feit dat het niet slecht is om af en toe eens alleen te zijn. "Ik schrijf mijn muziek ook alleen op een zolderkamertje omdat ik mij daar beter kan concentreren", licht frontman Glenn Schelck toe. 

"Als ik de ruimte heb om even alleen te zijn, krijg ik ook meer inspiratie. Maar je kan ook fouten maken en experimenteren, wat op een podium bijvoorbeeld niet kan. Het is soms tof om eens alleen te zijn, want het geeft je andere gedachten en zorgt voor meer creativiteit.”

LUISTER: GLENN SCHELCK (BUCKLEFISH) OVER NIEUWE SINGLE 'DARKNESS'

Op Road Rock vertelde Glenn dat Bucklefish plannen had om aan een EP te werken met de gewonnen studiotijd op de rock rally. Of dat nog steeds het geval is? “Ja, absoluut", lacht hij. "Onze studiotijd is nog niet opgebruikt met deze single. Er is dus zeker nog wat ruimte om nieuwe nummers te creëren.”

De zomer van Bucklefish ziet er wat rustiger uit. Op 19 juli speelt de band op de Donkconcerten in Oudenaarde. "In augustus spelen we voor de eerste keer in Wallonië, dus dat wordt wel spannend. En daarna gaan we kijken om nog wat aan muziek te werken, zodat we snel nog een single kunnen releasen.”

LUISTER: 'DARKNESS' IS DE NIEUWSTE SINGLE VAN BUCKLEFISH

Zelf een suggestie voor de OnderBelichting? Contacteer de muziekredactie via emilie@quindo.be!

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok