Bar Ballekens De Stroate 17 feb 2
#Actua
#Good to know

De Stroate organiseert één jaar lang 'Open Stage': "In Kortrijk is er nood aan een podium om vrij te performen"

Het Kortrijkse Hip Hop-centrum De Stroate organiseert komende vrijdag, 23 februari, een nieuwe Open Stage. Dat is een plek waar je vrij kan gaan optreden. "Je krijgt voldoende tijd om jezelf en je talenten te tonen."

Share

Foto: Amy Van Parys

Komende vrijdag organiseert De Stroate een nieuwe Open Stage, een plek om je talent aan de wereld te laten zien. "Het is iets waar verschillende mensen kunnen samen komen om hun talenten te delen met anderen", vertelt Danaë. "Je kan daar volledig comfortabel jezelf zijn op het podium. Meestal krijg je ook wel voldoende de tijd om jezelf en je talenten te tonen."

"Het idee om een Open Stage te organiseren ontstond omdat er te weinig podia of plekken zijn in Kortrijk waar je vrij kan performen", zegt Kaja. "Zeker in Kortrijk, ja", lacht Danaë. "Ik had zelf nog nooit van De Stroate gehoord en ik vond dat heel jammer omdat het wel een mooie plek is. Eenmaal je erin zit, wil je constant terugkeren. Dus ik raad iedereen aan om te komen."

"Ik speel zelf in een band omdat er een artiest kwam kijken die nog een pianiste zocht"

Of er ook veel volk in het publiek staat? "Er komen heel veel mensen kijken. Het is de ideale plek om veel connecties leggen. Veel artiesten komen niet optreden, maar komen gewoon kijken. Ik speel nu zelf bijvoorbeeld ook in een band omdat er een artiest was die nog een pianiste zocht."

Zelf ook zin gekregen om je talent te gaan tonen? Je kan komende vrijdag, 23 februari, terecht in de Hip Hop Palace bij De Stroate. "Je moet gewoon naar de bar gaan en zeggen dat je iets wil doen op het podium. Dan krijg je een bepaald uur toegewezen. Maar de host roept je ook nog eens op het podium."

Alle info vind je ook nog eens op het Facebook-event

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok