alexander in de studio
#Actua
#Redactie
#Good to know
#Nieuws
#Event

huisvandeMens Kortrijk organiseert interactieve talk rond levenskeuzes, eenzaamheid en faalangst

Jef Willem en Nicolas Overmeire van de podcast 'Onbespreekbaar' komen op 11 oktober 2023 naar huisvandeMens in Kortrijk. Ze geven een interactieve talk in het vrijzinnig centrum Mozaïek. "We bereiken vooral een ouder publiek, maar willen met deze talk ook jongeren tot bij ons krijgen", vertelt Kenzy Dekimpe van huisvandeMens.

Share

Al enkele jaren proberen Jef Willem en Nicolas Overmeire mentale gezondheid bespreekbaar te maken met hun podcast 'Onbespreekbaar'. Een perfecte insteek voor een The Time of Your Life?, interactieve talk in het huisvandeMens in Kortrijk, vindt Kenzy Dekimpe. "Er wordt vaak gezegd dat de jonge jaren de beste jaren zijn, maar daar komt ook wel druk en stress bij kijken. Veel jongeren kampen met faalangst, sommige kotstudenten zijn eenzaam of ze vragen zich af wat er gebeurt als ze afgestudeerd zijn. Dat zijn de zaken waarover we het met jongeren willen hebben." 

Het huisvandeMens heeft op dit moment een ouder publiek. Door in te zetten op deze talk rond mentale gezondheid hoopt Dekimpe meer jongeren te bereiken. "Wij voorzien gratis gespreksbegeleiding voor jongeren vanaf 16 jaar, maar niet veel mensen weten dat. Door Jef en Nicolas tot bij ons te brengen en dat evenement gratis aan te bieden, proberen we onze werking ook bekend te maken."

KIJK: Kenzy Dekimpe over talk The Time of Your Life?

The Time of Your Life? is gratis, maar inschrijven is verplicht. "Als je je inschrijft, kan je meteen twee vragen doorsturen, zodat wij de talk kunnen opdelen in verschillende thema's", vertelt Kenzy Dekimpe. "Jef en Nicolas zullen die onderwerpen dan behandelen en daarna kunnen de jongeren met elkaar in gesprek gaan." Inschrijven voor het evenement kan via een mailtje naar kortrijk@demens.nu

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok