MAVEE Looping Sessions press pic 1
#Actua
#Muziek

Looping Sessions zet onderbelicht talent in de kijker, MAVEE bijt de spits af

Niet enkel wij zetten onderbelichte artiesten extra in de spotlight tijdens de Week van de Belgische Muziek. Koné Moerman probeert opkomend Belgisch talent in de kijker te zetten tijdens de Looping Sessions. MAVEE is de eerste artieste die we leren kennen.

Share

Koné Moerman wil opkomende Belgische artiesten op een originele manier extra in de kijker zetten met enkele intieme live looping sessies. "Wij proberen hen een speelkans te geven die breed wordt verspreid en willen hen daarnaast ook een community geven van mensen die ervaren zijn in de industrie", vertelt hij. "Denk aan managers, videografen en social media managers, die beschikbaar zijn voor de artiesten binnen de Looping Sessions."

"Vandaag hebben we de eerste YouTube-release gedaan. De komende vier maanden komt er elke drie weken een nieuwe live sessie online. Vlak voor de zomer, op 27 juni 2024, brengen we met alle artiesten ook een album uit."

Daarnaast leren we de artiesten ook beter kennen tijdens een podcast, die opgenomen wordt in... bad? "De artiesten kunnen zichzelf komen toelichten in een interview op een meer intieme wijze. Bij ons vindt dat gesprek inderdaad plaats in een bad, om het nog wat intiemer te maken", lacht Koné Moerman. "Alle Bathroom Sessions verschijnen ook op YouTube."

LUISTER: ORGANISATOR KONÉ MOERMAN OVER DE LOOPING SESSIONS

De eerste artieste die we ontdekken tijdens een looping session, is de Brusselse MAVEE. "Ik vond het sowieso tof om mijn eigen liedje in een ander jasje te steken, want dat is iets wat ik nog nooit gedaan heb", vertelt ze in De OnderBelichting.

"Maar ik denk dat ik het nog toffer vond om het interview te doen daarna. Het is een superleuke badkamer, het is heel mooi aangekleed. Leuk om naar te kijken en het was gewoon een superleuk gesprek, heel chill."

LUISTER: MAVEE OVER HAAR PASSAGE IN DE LOOPING SESSIONS

MAVEE komt in 2024 ook met een tweede EP. "Het is wel de bedoeling dat we daar een release-show rond doen en dan zoveel mogelijk gaan optreden. Er liggen wel wat dingen vast, maar ik kan volgens mij nog niet meer zeggen", lacht ze. "Een inspiratiebron kan ik wel al geven. De EP is heel erg geïnspireerd op de hele fase nadat je een break-up doorgaat, met de ups en de downs. Het zijn niet alleen de broken love songs, maar je krijgt ook de confident songs."

KIJK: 'RIEN COMPRIS' VAN MAVEE TIJDENS DE LOOPING SESSIONS

Luister tijdens de Week van de Belgische Muziek iedere avond naar Quindo. Wij ontvangen tussen 18u en 19u heel wat lokaal, onderbelicht talent in 'De OnderBelichting'.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok