Uwa Iduozee4
#Actua
#Cultuur

Almost Summer zet dit jaar intersectioneel feminisme centraal

Van 29 juni tot en met 9 juli vindt Almost Summer opnieuw plaats op het Buda-eiland. Kunstencentrum Buda organiseert verschillende voorstellingen en workshops rond het thema intersectioneel feminisme.

Share

“Almost Summer is een jaarlijks kunstfestival met dans, performances maar evengoed een feestje in de tuin van BK6 en gezellig samen eten”, vertelt Famke van Buda. “Tijdens het festival vindt ook Feminist Futures plaats, een feminist school waarbij ongelijkheid in de podiumkunsten centraal wordt gezet aan de hand van interactieve workshops, lezingen en interventies.”

“Feminist futures gaat over intersectioneel feminisme: niet gewoon opkomen voor de rechten van de vrouw, maar veel breder: sociale ongelijkheid aankaarten op verschillende vlakken. Bijvoorbeeld op vlak van afkomst. Het gaat over veel verschillende stemmen laten horen”, vertelt Famke. “De openingsvoorstelling is van Sonya Lindfors, een Finse Choreografe met Kameroense roots. Zij stelt de ongelijkheid tussen zwart en wit in vraag. Ze gaat daar tegen in.”

Lees verder onder de foto

Uwa Iduozee7

Foto's: ©Uwa Iduozee

“Haar voorstelling heet Cosmic Latte en ze neemt ons mee naar de toekomst, een futuristisch beeld waarin zwart en wit niet meer tegenover elkaar staan. Cosmic Latte is de kleur die je krijgt als je alle kleuren die op de wereld bestaan mixt. ’t Is een dansvoorstelling, ‘t is wat poppy met elektronische muziek en vooral heel veel verschillende muziek. ’t Gaat echt over die versmelting.”

Voor alle voorstellingen geldt een pay what you can-principe. Er is een gewone prijs maar je kan ook kiezen om meer te betalen als je daartoe in staat bent of om minder te betalen of gratis aanwezig te zijn. Je betaalt dus volgens wat je kan missen.

Alle info en tickets vind je op de site van Buda.

Het volledige interview met Famke beluister je hieronder:

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok