Schermafbeelding 2023 12 21 om 10 43 55
#Actua
#Nieuws

Jeugddienst Torhout maakt rap voor De Warmste Week

De Warmste Week van VRT is afgelopen maandag, 18 december, officieel van start gegaan. Heel Vlaanderen staat deze week in brand. Zo heeft de Torhoutse jeugddienst een eigen rap 'Gie En Ik' gemaakt. "Met ons lied willen we een creatieve schouderklop geven aan iedere jongere in onze omgeving."

Share

De Torhoutse jeugddienst heeft een rap 'Gie En Ik' gemaakt voor De Warmste Week. "Het idee is eigenlijk ontstaan vanuit een conversatie met een jongere hier in Torhout", vertelt jeugdwerker Lars Courtens. "Wij zijn al enkele jaren actief in het West-Vlaamse hiphop gebeuren en we hebben contact genomen met een professionele artiest. Van daaruit zijn we eigenlijk met een drievoudig collectief een nummer beginnen te maken."

Het thema van De Warmste Week is 'Opgroeien zonder zorgen', iets wat voor de jeugddienst van Torhout ook heel belangrijk is. "Wij sluiten ons volledig aan bij het belang van het thema", vertelt Courtens. "Vooral omdat we stem willen geven aan de jongeren die nog te weinig gehoord worden. Met ons lied willen we een creatieve schouderklop geven aan iedere jongere hier in onze omgeving."

"We proberen het opgroeien niet te verbloemen. Integendeel, we proberen de ups en downs in het leven van de jongeren bloot te leggen. En hen vooral ook op te roepen om solidair te zijn tegenover elkaar, om steeds belang te hebben voor je netwerk en te zorgen voor elkaar."

KIJK : DIT IS DE RAP 'GIE EN IK' VAN JEUGDDIENST TORHOUT VOOR DE WARMSTE WEEK

De opbrengst van 'Gie En Ik' gaat naar De Warmste Week. "We krijgen komende zaterdag ook bezoek van de Vlammende Reporters van VRT", voegt Courtens eraan toe. De actie zelf steunen? Dat kan op de website van De Warmste Week.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok