Polly Huyghe Amy Van Parys2
#Actua
#Event

Polly Huyghe palmt Kiosk in met installatie tijdens Memento Woordfestival

Al jaren een van de opvallendste dingen op de Kortrijkse Grote Markt: de Kiosk. Voor het Memento Woordfestival gaat studente Polly Huyghe ermee aan de slag. Onze reporter ging de installatie eens bekijken.

Share

Foto: © Amy Van Parys

Memento doet beroep op Polly Huyghe voor de invulling van de Kiosk op de Grote Markt. "Ik studeer Industrieel Ontwerp, maar daarnaast ben ik eigenlijk actief als artiest. Ik denk dat ik als kind altijd wel al bezig was met tekenen, knutselen. En dan ben ik op een gegeven moment begonnen met keramiek, echt een uitweg om mij te uiten."

"Voor de installatie in de kiosk voor Memento ben ik echt vanuit het thema begonnen: 'Spelen'. Ik vind mijn stijl sowieso al speels. Voor mij betekent speels kleurrijk. Dus ik dacht 'oké, laten we het heel toegankelijk houden en gewoon eens mensen uit hun kot lukken'."

LUISTER: POLLY HUYGHE OVER INSTALLATIE MEMENTO WOORDFESTIVAL

"In de installatie werk ik met gezegdes en spreekwoorden rond 'Spelen'. Ik ben eigenlijk begonnen met objecten te verzamelen die allemaal een link hadden met gezegdes. Eerst was het echt mijn idee om het nog voller te maken, om een kermisautomaat te creëren", lacht Polly. "Nu is het kleurrijk en wel rustiger, maar je kan ook echt nog duidelijk het spel spelen: de spreekwoorden zoeken."

Meer nieuws over Memento? Check alle artikels hier!

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok