FDCCF3 FB 9046 4036 8 F2 F 9 D7 BF3 A2 F10 B 2
#Actua
#Nieuws
#Event

Kortrijkse Passerelle organiseert deze zomer dansworkshop 'Invisible Cinema'

De Kortrijkse dansorganisatie Passerelle organiseert deze zomer een zomeratelier waarin je leert werken met dans, in combinatie met video en geluid. De Australische choreografe Rosslyn Wythes en de Australische muzikant James Hogan dompelen je van 28 tot 31 augustus 2023 onder in de wereld van dans en montagesoftware.

Share

Deze zomer kan je bij Passerelle jouw dans -en montageskills bijschaven. Coaches Rosslyn Wythes en James Hogan leren je in vier dagen alles wat je moet weten om een eigen dansvideo te maken. “Ik zal me voornamelijk bezighouden met de dans, terwijl James zich vooral zal focussen op het maken van de video en het toevoegen van de sound-effects”, vertelt Rosslyn Whytes bij Alexander in Bar Ballekens. Het is de bedoeling dat de deelnemers in kleine groepjes een eigen video opnemen en monteren. “Er zijn verschillende manieren om met aan de slag te gaan. Daarom willen we ook aan onze deelnemers vragen om zelf wat ideeën mee te brengen. Tijdens de workshops kunnen we dan bekijken hoe we die ideeën tot leven kunnen laten komen.”

BEKIJK: Rosslyn Wythes over ‘Invisible Cinema’ in Bar Ballekens

Iedereen kan deelnemen aan de workshop, want je hoeft geen danservaring te hebben. “Als je geïnteresseerd bent in dans is dit een toffe workshop, want je zal uiteraard veel mogen dansen. Maar ook als je interesse bij de montage of de muziek ligt, ben je welkom. Je zal dan gewoon wat meer achter de schermen werken”, voegt Wythes eraan toe. Het zomeratelier is open voor iedereen van 15 tot 30 jaar. “Maar als je 14 jaar en heel gemotiveerd bent, ben je uiteraard ook welkom.” (lacht)

Inschrijven kan tot 17 juli via de website van Passerelle.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok