YESNOMAYBE Banner 1
#Actua
#Muziek

YESNOMAYBE wint De Nieuwe Lichting: “geen kinderfeestjes, maar wel vlammende gitaren”

"En de Nieuwe Lichting 2024 is… YESNOMAYBE." Naast BWANA en Ise mag de Gentse band YESNOMAYBE zich de Nieuwe Lichting van 2024 noemen. Dat is een wedstrijd voor opkomend talent van de VRT-radiozender Studio Brussel. En Quindo mocht hen feliciteren tijdens 'De OnderBelichting'.

Share

Foto: VRT

In een jaarlijkse talentenjacht gaat de radiozender Studio Brussel op zoek naar opkomende artiesten. Het was de start van onder meer Brihang, Portland en Kids With Buns. Ondertussen organiseert StuBru al de twaalfde editie van De Nieuwe Lichting. Op maandag 22 januari maakte de radiozender de winnaars van 2024 bekend. Onder hen zitten de jonge Ise en de Oostendse BWANA, maar ook de Gentse band YESNOMAYBE heeft de titel te pakken.

LUISTER: WINNAAR DE NIEUWE LICHTING 'YESNOMAYBE' OVER VLAMMENDE GITAREN EN TAARTEN

Nu ze zich de Nieuwe Lichting van 2024 mogen noemen, stelt zich nog de belangrijke vraag of we hen nog steeds zullen zien op kinderfeestjes: “Op VI.BE (muziekplatform, red.) staat in onze bio dat je ons kan boeken voor kinderfeestjes. Dat is eigenlijk een grapje. Wij zijn niet zo kindvriendelijk”, lachen Ferre en Matteo van YESNOMAYBE.

Toch zijn de jongens van YESNOMAYBE niet vies van een unieke locatie. Tijdens de promoweek van De Nieuwe Lichting trokken ze naar de fastfoodketen Burger King om op te treden. “De Burger King combineren met muziek… Ja, dat was echt een van de ziekste optredens ooit.” Maar YESNOMAYBE heeft nog een ambitieus plan: "Pukkelpop! We weten niet hoe, maar als we genoeg zeggen dat we het willen doen, zullen ze ons wel sturen zeker?"

LUISTER: YESNOMAYBE MET 'HYPNAGOGIC'

Alle interviews van tijdens de Week van de Belgische Muziek kan je nalezen op onze blogpagina.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok