DSC 3025
#Actua
#Event

Kortrijkse bibliotheek opent De Woordfabriek tijdens Memento

Tijdens Memento is er elk jaar heel veel te doen in de Kortrijkse bibliotheek. En dat is ook dit jaar niet anders. De maakbib werd voor één weekend omgebouwd tot De Woordfabriek waar kinderen met taal konden experimenteren. Quindo-reporter Nel ging er een kijkje nemen. 

Share

Foto: © Jonas Debrouwere

In de Kortrijkse bibliotheek is er altijd heel wat te beleven. Voor Memento werd de maakbib omgetoverd tot De Woordfabriek. “In het BIB Labo zijn we op zoek gegaan naar verschillende stijlen van vier kunstenaars. En op basis daarvan hebben we verschillende werkjes gemaakt. Nu, in de namiddag hebben we De Woordfabriek opgericht, waarin kinderen hun eigen woord bedenken. En dat wordt dan gebruikt in het improvisatie-voorleesmomentje.”

“Een collega van ons heeft dat vroeger dikwijls gedaan met haar kinderen. Zij liet woorden van haar kinderen op haar afkomen. En zo bedacht zij haar eigen verhaaltje. We vonden het een heel leuk idee, zeker met onze lasercutter is het leuk om ook onze woorden op die manier uit te snijden en dan te gebruiken.”

LUISTER: MANON OVER DE WOORDFABRIEK

“Het speelse karakter past binnen Memento, want het thema is sport en spel. En we kunnen ook kinderen betrekken om vindingrijk met woorden om te laten gaan. Dat is zeker heel mooi meegenomen.”

Meer nieuws over het Memento Woordfestival vind je hier!

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok