Headerjobsartikel
#Actua

Stad Kortrijk verbindt internationale jobstudenten met horecazaken

Kortrijkse horecazaken kampen met personeelstekorten. Daarom verbindt stad Kortrijk hen sinds kort met internationale studenten. Deze ondervinden namelijk moeilijkheden in hun zoektocht naar een weekendjob.

Share

Božidar is een Servische uitwisselingsstudent en studeert journalistiek in hogeschool Howest in Kortrijk. Hij beaamt dat het erg moeilijk is voor hem om een gepaste job te vinden. ‘De jobs die mij interesseren zijn ofwel niet bedoeld voor een korte periode, of ze zijn enkel geschikt voor studenten die Nederlands spreken.’ Daarnaast vormt ook administratie een probleem. Internationale studenten hebben geen Belgisch rijksregisternummer.

Božidar had nog niet van de nieuwe samenwerking gehoord, maar was meteen enthousiast. ‘Ik denk dat dit project broodnodig is, want ik weet dat ik niet de enige internationale student ben die er niet in slaagt een job te vinden.’ Kortrijk hoopt zo de groeiende internationale gemeenschap te ondersteunen en de horeca terug op gang te zetten na een leegloop in hun sector.

Dit project is een samenwerking tussen stad Kortrijk en hogescholen Vives en Howest. Ondertussen meldden al meer dan 25 horecazaken en 85 jobstudenten zich. Wil jij ook graag meedoen? Schrijf je in als jobstudent of horecazaak via kortrijk.be/internationals-horeca of mail naar onderneeminkortrijk@kortrijk.be.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok