Chilow By DVL Hi Res Adobe RGB 6796 B W
#Actua
#Cultuur
#Redactie
#Good to know
#Nieuws
#Muziek

Chillow wil met nieuwste single 'Luszak' hoger in Vox

Chillow bracht op 28 juli 2023 een nieuwe single Luszak uit. Afgelopen zaterdag stond de West-Vlaming met dat nummer op 22 in VOX, de hitlijst van Radio1. "Ik hoef niet per se op nummer 1 te staan, ik vind het gewoon tof dat Luszak veel mensen bereikt", vertelt Chilo Derieuw. "Er bestaat zoveel goede muziek, ik ben al zeer dankbaar dat ik in de lijst mag staan."

Share

Foto header: Dave Van Laere (DVL)

De West-Vlaamse artiest Chillow bracht op 28 augustus zijn nieuwste single Luszak uit. Het is het eerste nummer sinds de release van zijn debuutalbum Pauze uit 2022. Op 4 augustus kwam Luszak op nummer 30 binnen in Vox, de hitlijst van Radio1. "Het nummer gaat over dagen waarop je geen zin hebt om iets te doen", vertelt Chillow bij Alexander in Bar Ballekens. "Ik ben zelf wel vaak bezig, maar toch heb ik twee keer per jaar zo'n dag waarop ik écht niets doe. Daar heb ik de inspiratie voor het nummer gehaald." 

Luszak Flyer

De muziek van Chillow wordt ook vaak gedraaid op Radio1. "Ik voel een grote dankbaarheid", vertelt Chilo Derieuw. "Het is niet evident om als artiest opgepikt worden door de media als je niet verbonden bent aan een label als Sony Music Entertainment of Universal Music. Ik vind het heel cool om te merken dat de mensen bij Radio1 echt fan zijn van wat ik maak." Luszak staat al zeven weken in VOX, de hitlijst van de zender. "Luszak hoeft niet op nummer 1 te staan. Er is zoveel goede muziek, dus ik ben al blij dat ik mijn naam in de lijst kan zien staan."

Binnenkort komt er nog meer nieuw werk van Chillow aan. "Het is gewoon een kwestie van timing, want ik moet nog even nadenken over wanneer ik alles kan uitbrengen", voegt Derieuw eraan toe.

KIJK: CHILO 'CHILLOW' DERIEUW OVER NIEUWSTE SINLGE LUSZAK

Als je Luszak graag hoger stemt in VOX, kan je terecht op de website van Radio1 of in de Radio1-app.

LUISTER: LUSZAK IS DE NIEUWSTE SINGLE VAN CHILLOW

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok