Podium E3
#Actua
#Event

Spanning, sfeer én een sollicitatiewiel: dit was E3 Saxo Classic Harelbeke

Eén keer per jaar wordt Harelbeke tijdens de E3 Saxo Classic de place to be voor iedere wielerliefhebber. Een week voor Vlaanderens Mooiste is het tijd voor het eerste duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel.

Share

Foto: © Dario Smekens

De eerste ploegbussen komen aangereden, er loopt al heel wat volk in de straten en de school heeft een vrije dag gepland: Harelbeke is al vroeg klaar voor de 67ste editie van E3 Saxo Classic. "Mijn kinderen wilden graag eens zien hoe het hier allemaal in zijn werk gaat op zo’n grote koers", vertelt een enthousiaste mama.

Niet enkel de locals zijn erbij in Harelbeke. "We willen graag weer wat sfeer proeven’, vertelt een supporter uit Breda terwijl ze geniet van een kopje koffie. "We kijken thuis vaak naar de koers op tv, maar de E3 hadden we nog nooit gezien. Gisteren hebben we al wat gefietst in de omgeving en straks gaan we met de auto richting de Taaienberg."

LUISTER: DIT WAS DE E3 SAXO CLASSIC IN HARELBEKE

Het Belgische Lotto Dstny staat met kopman Arnaud De Lie aan de start. Maar ook Victor Campenaerts wil vroeg in de 'kleine Ronde van Vlaanderen' vooraan zitten. "De E3 heeft weinig tactische verhalen. Als je net voor de Kortekeer en Taaienberg goed gepositioneerd zit, zullen de benen spreken."

Na een stuurfout van Wout van Aert op de Kwaremont, rijdt Mathieu van der Poel als eerste over de streep in Harelbeke. Jasper Stuyven wordt uiteindelijk tweede, net voor een moegestreden van Aert die het podium vervolledigt. 

KIJK: DIT WAS DE E3 SAXO CLASSIC IN HARELBEKE DOOR DE LENS VAN AMY VAN PARYS

Afspraak op zondag 24 maart voor een nieuwe Gent-Wevelgem en op 31 maart voor de Ronde van Vlaanderen

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok