De Ridder 1
#Actua

House Of Talents Kortrijk Spurs kraakt pas in het slot tegen stug Aris Leeuwarden

Woensdag 27 maart ontving Kortrijk Spurs Aris Leeuwarden. De eerste in de elite silver BNXT-League nam het op tegen de negende in de stand. Na het nipte verlies tegen Yoast United wilden de Spurs opnieuw in eigen huis winnen. Leeuwarden ambieerde daarentegen een tweede overwinning op rij. In de Lange Munte mocht ex-speler van IJsboerke Kortrijk en voormalig NBA-speler Frank Kendrick de opworp geven. Kortrijkse studenten kregen ook opnieuw gratis toegang.

Share

De Kortrijk Spurs begonnen sterk aan de wedstrijd. Paul Jr Atkinson was meteen goed voor 8 van de 11 punten van de thuisploeg. Erna liet Kortrijk defensief toch enkele steken vallen. Met de 2,13 meter lange Shaquille Doorson wisten de Spurs geen raad. Kort na zijn invalbeurt bracht hij zijn ploeg met een knappe score en assist op gelijke hoogte. Toch bleven beide ploegen elkaar in evenwicht houden. Dankzij een driepunter van de terugkerende Brevin Pritzl kon Kortrijk het eerste quarter alsnog met een nipte voorsprong afsluiten: 23-22.

In het tweede quarter schakelde Kortrijk een versnelling hoger. Atkinson trok zijn goede lijn door en ook kapitein Niels De Ridder kwam helemaal terug in de wedstrijd. Leeuwarden speelde slordig en de Kortrijkzanen profiteerden optimaal. Een zeer bedrijvige James Moors kon toch met enkele knappe scores de Leeuwarders in de match houden. Met een buzzer beater vergrootte De’Vondre Perry de voorsprong tot 10 punten. Kortrijk Spurs nam de bovenhand en kon de break ingaan met een comfortabele 48-38 voorsprong.

Na de rust kwam Leeuwarden opnieuw helemaal in de wedstrijd. Kortrijk Spurs morste met de kansen en de efficiëntie was ver te zoeken. Adrian Delph scoorde twee bommen van achter de driepuntlijn en zo kon Leeuwarden op voorsprong komen. De Spurs leken van slag, want de individuele fouten bleven zich opstapelen. Aris Leeuwarden liep op zijn beurt tien punten uit. Enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechters hielpen ook niet echt voor de thuisploeg.

In het laatste quarter trok Aris Leeuwarden het laken helemaal naar zich toe. Mede door twee fouten en turnovers van de Kortrijk Spurs was de ploeg van Jeff Nolmans het momentum helemaal kwijt. Ook een time-out kon niet voor een ommekeer zorgen. Sean Pouedet kon nog met een offensieve rebound en een knappe lay-up Kortrijk tot op vijf punten brengen, maar de Kortrijkzanen bleven te laks in de defensie. Doorson strafte balverlies van Pouedet genadeloos af met een knap hook shot, wat resulteerde in een 74-83 voorsprong. Met nog twee en een halve minuut op de klok knokten de Kortrijk Spurs zich in de partij dankzij een steal en score van Jamarius Burton. Even later deed een driepunter van uitblinker Roddy Peters Kortrijk dan toch de das om. De Ridder probeerde zijn teamgenoten nog op te peppen, maar het kalf was verdronken.

Aris Leeuwarden haalde het zo in een beklijvend duel van de House Of Talents Kortrijk Spurs met 85-92. Vooral de foutenlast en de vele gemiste driepunters – slechts 5 van de 22 pogingen gingen binnen – waren fataal voor de House Of Talents Kortrijk Spurs. Geen derde overwinning dus voor de mannen van Nolmans in de Silver League, waardoor de ploeg de koppositie moet overlaten aan Kangoeroes Mechelen.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok