Chillow
#Actua
#Muziek

Chillow nodigt elke maand collega-artiest uit voor CHILL(OW) VIBES ONLY

Nood aan wat chille vibes op je Spotify? Dan is 'CHILL(ow) VIBES ONLY', de playlist van Chillow, misschien wel iets voor jou. Elke maand stelt hij een andere curator aan die de playlist opvult. Juliette belde hem op tijdens 'De OnderBelichting'.

Share

Ken je 'CHILL(ow) VIBES ONLY' al? Sinds dit jaar kiest de West-Vlaamse Chillow elke maand een andere artiest die zijn playlist van inhoud voorziet. "Ik zat in Bali en was de hele tijd naar de playlist aan het luisteren en ik had zelf niet direct inspiratie om de nummers aan te vullen", begint hij. 

"Een tijdje geleden stuurde Kate Ryan mij af en toe nummerkes door als referentie van wat ze nice vindt. Dat is zoals je reels naar je vrienden doorstuurt, dat doen wij met muziek. Toen dacht ik dat het wel leuk zou zijn als zij eens curator was van de playlist die al een tijdje bestond. Zij vond dat zelf ook wel een heel tof idee. Ik denk dat het voor de luisteraars ook leuk is om te zien dat hun favoriete artiesten muziek kiezen."

De komende maanden zullen er dus ook nog andere artiesten in de rol van curator kruipen. Wie dat zullen zijn? "Dat is een verrassing! Ik kies maand per maand, dus het is niet dat ik al een hele lijst heb klaarstaan. De volgende ken ik al, maar wie het in de maand maart zal zijn, weet ik zelf nog niet."

LUISTER: CHILLOW OVER 'CHILL(OW) VIBES ONLY'

"Ik ga de komende tijd wat singles uitbrengen, redelijk kort op elkaar. Van daaruit ga ik dan een nieuw album vormen. Dus ik ga het ietske anders aanpakken dan bij 'Pauze' (debuutalbum van Chillow, red.), omdat ik het jammer vind dat er met een album niet genoeg aandacht gaat naar de nummers. Bij singles kan je dat wel meer doen: je kan er visuals bij zetten, de clip wat meer uitwerken en meer in de diepte gaan per nummer."

VOLG: CHILL(OW) VIBES ONLY

"En artiest met wie ik graag nog wil samenwerken? De eerste persoon die nu in mij opkomt, is Yong Yello. Dat is echt een coole artiest en ik zie dat wel voor me. Ik denk dat het voor de rest een beetje afhankelijk gaat zijn van welk topic en welk gevoel ik heb. Dan komt daar meestal wel een kop bij kijken. Het gaat ook niet per se over de artiest, maar over de muziek zelf."

Luister tijdens de Week van de Belgische Muziek iedere avond mee naar 'De OnderBelichting'. Onze jongerenredactie zet de lokaal talent de hele week lang extra in de spotlight.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok