Wouter Deprez Juliette
#Actua
#Event

Wouter Deprez is ambassadeur voor Memento Woordfestival: "Doet mij terugdenken aan mijn voordrachtleraar"

Tijdens het weekend van 15, 16 en 17 maart vond in Kortrijk het Memento Woordfestival plaats. Komiek Wouter Deprez was een van de ambassadeurs. Quindo-reporter Juliette kon met hem praten tijdens OnderWoorden.

Share

Foto: © Els Bollaert

Als ambassadeur hielp Wouter Deprez met de presentatie van het boek van de Letterzetter en bracht hij een voorstelling rond het thema 'Spelen'. "Memento doet mij terugdenken aan mijn voordrachtleraar van vroeger, die gelijkaardige dingen in het klein organiseerde. Daar deed ik als jonge kerel aan mee en heb ik veel nieuwe ervaringen opgedaan."

Het thema van Memento 2024 was 'Spelen'. "Voor mij is woord het domein waarop ik spel en vrijheid heb ontdekt. Ik was heel ernstig tot ik in woorden wildheid, temperament en vrijheid ontdekte", vertelt Wouter.

LUISTER: WOUTER DEPREZ OVER AMBASSADEURSCHAP MEMENTO WOORDFESTIVAL

Naast Memento maakt hij ook tijd voor woord en taal door columns en andere teksten te schrijven. "Ook vertalen doe ik heel graag. Het is een heel nederige kunst, waarin je kijkt wat andere mensen met taal gedaan hebben door het zo secuur en vrij mogelijk tegelijk te vertalen."

Meteen na ons gesprek vertrok de komiek naar het station om zijn co-artiest Tcha Limberger op te halen. Samen brachten ze zaterdagavond twee voorstellingen; een unieke samenwerking voor Memento. "Tcha is een geboren improvisator. Wij hebben deze week teksten gemaakt en liedjes naar elkaar doorgestuurd. Uit deze grote hoop kunnen we plukken naargelang wat we op het moment zelf nodig hebben, zoals Tcha op zijn eigen optredens ook doet."

Meer nieuws over Memento? Check alle artikels hier!

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok