JØNATHAN
#Actua
#Nieuws
#Muziek

Onderbelichting: tweede album 'wachten op niks' van JØNATHAN.

Begin december loste JØNATHAN. zijn tweede album Wachten Op Niks. Wat startte als een grap bij The Voice Kids draait nu uit tot de nieuwe liefde in zijn leven: muziek met een unieke sound maken. 

Share

Een nieuw talent voor de Onderbelichting dat je misschien al ooit hebt voorbij zien komen. Je kunt hem kennen als Milan uit de VTM-jeugdreeks Vloglab of zijn passage bij The Voice Kids in 2017. "Ik schreef me voor de grap in bij de Voice Kids en dat is zo geëscaleerd naar verliefd worden op muziek maken. Nu kan ik het moeilijk uit mijn leven wegdenken", vertelt JØNATHAN. bij Amy in BeneBoven. En dat brengt hem tot vandaag. Begin december kwam zijn tweede album Wachten Op Niks uit. 

JØNATHAN. omschrijft zijn muziek zelf als combinatie van elektronisch, singer-songwriter en indiepop. "Er zijn weken waarin ik me volledig stort op jazz, maar de volgende week kan ik compleet verliefd zijn op hiphop en in die richting experimenteren. Het is een mix van genres die door elkaar lopen. Mijn voornaamste focus is nieuwe geluiden ontdekken en iets creëren wat mensen nog niet vaak hebben gehoord. Daarnaast probeer ik er ook altijd een boodschap in te verwerken."

Wow is een van de nummers op het album Wachten Op Niks. De song neemt je mee naar een elektronisch feestje om zes uur in de nacht. Even weg van de wereld en helemaal opgezogen in de muziek. "Wat het lied extra speciaal maakt, is dat het in één nacht is geschreven. Om drie uur 's nachts zat er een melodie vast in mijn hoofd. Dus ik wilde er meteen iets mee doen en uiteindelijk heb ik toen doorgeschreven tot het ochtendlicht. Dus wanneer ik zing Het is half acht, dan was het ook effectief half acht."

Die muzikale lijn hoopt JØNATHAN. in 2024 door te zetten. "Ik lig niet wakker van het aantal luisteraars, maar ik wil vooral blijven doen wat ik momenteel doe en met de tijd die ik aan muziek kan besteden. Mijn doel? Nog betere muziek creëren en vooral blijven schrijven."

LUISTER: JØNATHAN. - WOW

De nieuwste aanwinst voor De OnderbelichtingJØNATHAN. met wow. Wil je ook jouw suggestie toevoegen aan de playlist? Neem contact op met de muziekredactie via emilie@quindo.be of stuur ons een berichtje op Instagram.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok