Anne-Lien
#Actua
#Muziek

Anne-Lien binnenkort in het Nederlands? "Moet ik dat nu spoilen?"

De Kortrijkse Anne-Lien Goeminne bracht in 2023 haar debuut-EP's uit. Tegenwoordig wordt haar muziek ook op radio2 gedraaid. Amy en Juliette belden haar tijdens 'De OnderBelichting' even op.

Share

Foto: Finja Bernau

Afgelopen jaar bracht de Kortrijkse Anne-Lien haar eerste twee EP's uit, 'snippets from a past: chapter 1' en 'snippets from a past: chapter 2'. "De titel zegt het eigenlijk zelf: ze gaan over momenten uit mijn verleden die heel belangrijk zijn voor mijn verdere leven. Ik geloof dat ze op mijn toekomst zeker en vast een stempel gedrukt hebben", vertelt Anne-Lien.

"Het eerste echte nummer na de intro is 'little me'. Als ik kijk naar de nummers die ik schrijf, dan is dat vaak een rode draad, dat spreken over kleine ik. Het nummer 'another day' gaat over de tweede keer dat ik verliefd was, de tweede keer op een meisje. Het is dan ook mijn coming-out-song geworden. Een coming-out drukt opnieuw een stempel en op die manier heb ik allerlei snippets samengebracht uit mijn verleden, die ik zelf prominent genoeg vond om in de EP samen te zetten."

"Desalniettemin probeer ik relatability op te zoeken, als dat een woord is. (lacht) Ik denk dat er heel veel mensen zich kunnen herkennen in dingen, wanneer je rauw en puur vertelt. Niet per se in alles, maar gewoon bepaalde aspecten. Dat het beste naar voren komt als je gewoon heel eerlijk vertelt wat je voelt."

LUISTER: ANNE-LIEN VERTELT IN 'DE ONDERBELICHTING' OVER HAAR DEBUUT-EP EN DE TOEKOMST

Voorlopig kennen we Anne-Lien in het Engels, maar misschien krijgen we binnenkort ook wel werk in het Nederlands. "Oh, moet ik dat nu spoilen?", lacht Anne-Lien. "Ik heb nog niet genoeg nummers om een heel Nederlands album uit te brengen. Ik weet ook niet of ik mijn eerste echte grote album in mijn moedertaal zou willen maken. Er is een Portugese artieste, MARO, die echter albums maakt met een mix van Portugees, haar mother tongue, en het Engels. Ze laat zien dat het mogelijk is. Dus stel, ik heb niet genoeg Nederlandse nummers, kan ik het sowieso wel in één format gieten. Dat zou wel chic zijn, ja."

"In het Frans? Daar ben ik ook wel af en toe mee bezig. Ik heb een vriendin die in de Haute-Savoie woont. Samen met haar heb ik reeds enkele gedichten geschreven in haar moedertaal, het Frans. Toen ik nu laatst opnieuw een weekje bij haar doorbracht, kregen we het beiden wel warm om samen ooit een nummer uit te brengen in het Frans."

LUISTER: EERSTE EP VAN ANNE-LIEN

Anne-Lien wordt de laatste weken ook vaak gedraaid op VRT-radiozender radio2. "Sowieso super cool, ik ben ontzettend dankbaar. En dat het blijft gedraaid worden, dat doet ook wel iets met me."

"Ik merk dat het wat meer streams oplevert, maar ik heb ook niet de indruk dat ik het een heuse boost zou kunnen noemen. Misschien dat dat nog komt? Misschien moet ik gewoon geduldig zijn en hopen dat het nummer blijft draaien op Radio2, which would be pretty cool. Vooral het idee dat ik gedraaid word, geeft mij nog meer reden om dankbaar te zijn in wat ik doe. En mijn oma die het hoort, dat is ook fijn."

Luister tijdens de Week van de Belgische Muziek iedere avond tussen 18u en 19u naar 'De OnderBelichting' op Quindo.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok