Stroate
#Actua

Jeugdcentrum 'De Stroate' verhuist opnieuw naar de vernieuwde CinéPalace

Het jeugdcultuurcentrum 'De Stroate' verhuist opnieuw naar de CinéPalace in de Zwevegemsestraat. De Stroate, het eerste hiphopcentrum van Vlaanderen, keert terug naar waar het in 2016 allemaal begon. De opening was vrijdag 24 februari.

Share

Door het stadsvernieuwingsproject Zwevegemsestraat werd het gebouw “CinéPalace” herbouwd. Alle gebouwen werden gesloopt over 88 meter straatlengte. In de plaats komen er moderne nieuwbouwwoningen, appartementen,… . Daar is dus ook een nieuwe plek voor De stroate in de Cinépalace gekomen.

De werking bestaat uit 103 vaste vrijwilligers die instaan voor onder andere de instuifwerking. Verschillende streetart-, dans- en muziekcrews vinden onderdak bij De Stroate zoals The Fam en Root Division. Er stroomt dus heel wat Kortrijks talent voort uit de werkingen.

In 2010 waren er vier culturele en creatieve jeugdverenigingen in de CinéPalace. In 2016 ontstond het hiphopcentrum De Stroate na een uitwisselingsproject van Ajko vzw. Op vrijdag 24 februari opende De Stroate zijn deuren in het herbouwde Palace, ook bekend als Hip Hop Palace. De werking valt op in de Zwevegemsestraat door de lichtrijke benedenruimte als ingang en door het nieuwe en moderne gebouw. Ook is er een graffitilokaal met speciale ventilatie voorzien.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok