Memento2
#Actua
#Cultuur

'Werk & productiviteit' centraal tijdens woordkunstenfestival Memento

De bib organiseert op 17, 18, 19 maart het Memento Festival. Mensen uit de cultuur, boekhandels en kunstenaars worden met elkaar in contact gebracht rond het thema ‘werk & productiviteit’. Astrid Haerens, stadsdichter van Kortrijk en Festivalambassadeurs Wim Opbrouck, Radna Fabias en Zarissa Windzak zorgen voor een gevarieerd programma.

Share

Overal in de binnenstad kan je borden en stickers terugvinden die de mensen uitnodigen om na te denken over werk & productiviteit. Dit thema is online ook heel erg aanwezig. "We leven in een tijd waarin productiviteit belangrijk is. We hebben het altijd ‘druk’, tonen op sociale media waar we allemaal mee bezig zijn, vinden onze identiteit en onze eigenwaarde in ‘wat we doen’, we tracken hoeveel we sporten en wat we eten. Er zijn veel burn-outs. Tegelijk is er – zeker sinds corona – een bewustwording over productiviteit en werk. Er wordt opgeroepen tot vertraging, meer tijd, stilte, offline gaan en een betere work-life balance.” - Astrid Haerens, Letterzetter

Op vrijdag 17 maart treedt Roosbeef op in Het Wilde Westen en er is een urban night van De Stroate. Zaterdag 18 maart is er het Jeugdboekenfeest in de Bibliotheek. Auteursontmoetingen, voorleesmomenten, een fantasy boekenmarkt en workshops rond world building en collagekunst vinden ook plaats.

In de namiddag kan je paten over wat je job boeiend maakt in het Boekenhuis Theoria. Een ontdekkingsparcours vindt in de avond plaats in de binnenstad met voorstellingen, panelgesprekken, installaties, slam poets en expo’s, in het voormalige woonhuis van Guido Gezelle, de Broeltorens en de Begijnhofkapel. Ten slotte is er zondagochtend een auteursontmoeting van het Penhuis.

Om het volledige programma te bekijken of om tickets te kopen, kan je terecht op de site www.mementofestival.be bezoeken. Wie meerdere voorstellingen combineert krijgt korting.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok