DSC 0245
#Actua

Weerbaar House Of Talents Kortrijk Spurs verliest nipt van Telenet Giants Antwerp

Na de thriller van vorige week tegen Spirou Charleroi, waarbij House Of Talent Kortrijk Spurs de overwinning in de wacht sleepte, wilde de ploeg van Christophe Beghin op vrijdagavond 10 november de goede lijn doortrekken. In Sportcampus Lange Munte verschenen 4 Amerikanen aan de start bij Kortrijk. Een andere Amerikaan, Brevin Pritzl maakte zijn debuut in eigen huis. Na een nagelbijter vanjewelste waren het toch de Kortrijk Spurs die de duimen moesten leggen voor de efficiëntie en ervaring van de Antwerp Giants.

Share

De start van de Kortrijkzanen was meteen fel met veel balbezit. Perry schoot zijn eerste poging op een driepunter binnen en lokte ook meteen enkele fouten uit. Na 2 minuten resulteerde dit in een voorsprong van 11-4. Bij de Giants werd er meteen bijgestuurd. Na een time-out kwamen ze meer in hun spel en zo konden ze de kloof dichten met meerdere goed uitgespeelde punten onder de korf. Net voor het einde van het 1ste quarter konden de Giants zelfs de voorsprong overnemen.

Even later werd de ommekeer helemaal ingeluid. Nikola Jovanovic ging verder op zijn elan en ook Van Buggenhout deed met een knappe driepunter zijn duit in het zakje voor Antwerp. Kortrijk raakte helemaal het noorden kwijt en wist geen raad met het snelle spel van de Giants. Roby Rogiers was zowat de hele wedstrijd onhoudbaar in de bucket en zorgde voor een eerste grote kloof, 29-44. Maar wanneer Brevin Pritzl zich bij zijn debuut een eerste keer liet opmerken met een knappe steal en score, kwam Kortrijk terug in de match.

De amper 20-jarige Giant Jo Van Buggenhout was kennelijk niet onder de indruk. In de 2e helft drukte hij verder zijn stempel door enkele knappe assists uit te delen. De Spurs bleven op deze manier achter de feiten aanhollen ondanks een nieuwe driepunter van De’Vondre Perry. Toen coach Ivica Skelin even later ook de boomlange Jackson Kreuser terug op het parket liet verschijnen leken de Kortrijk Spurs volledig uit hun lood geslagen. Even later besloot sterspeler Rogiers de supporters even te jennen tot groot ongenoegen van de Kortrijkse fans. Dat was het signaal voor de House Of Talents Spurs om het tij te keren.

Met 14 punten achterstand begonnen de Spurs aan het laatste quarter. Dankzij de ontketende Brevin Pritzl, die zijn puntentotaal opkrikte van 3 naar 16, kwamen de mannen van Beghin weer helemaal in de wedstrijd. Met de vocale steun van het publiek keerde het geloof in de zege helemaal terug. Met nog 3 minuten en 40 seconden op de klok zorgde Pritzl met 2 vrijworpen voor de voorsprong. Antwerp is dan al even helemaal het momentum kwijt: amper 2 punten en al 5 fouten in het vierde quarter. Maar de ervaren mannen bij de Giants namen in de laatste minuten hun ploeg op sleeptouw om een verlies te voorkomen. Bolton, Sueing en Rogiers scoorden en zetten de Giants op een voorsprong van 3 punten. De Kortrijkzanen bleven jagen maar vonden geen score meer.

Giants Antwerp won zo van House Of Talents Kortrijk Spurs met 73-76. Een dubbel gevoel bij de thuisploeg, want winst was zeker mogelijk. Maar toch was er trotsheid, omdat ze de Giants lang het vuur aan de schenen hebben kunnen leggen. Ook het debuut van Pritzl was een positieve noot. De Amerikaan maakte met 16 punten een meer dan degelijke intree.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok