Verlichtegeest
#Actua

De Verlichte Geest verhuist naar Kortrijk

Kortrijk krijgt er een nieuwe muziekclub bij! Deze week kondigde De Verlichte Geest namelijk aan dat ze hun activiteiten verderzetten in Landmarck. Daarvoor sloten ze een overeenkomst met Van Marcke, die hun voormalige site aan de weggevoerdenlaan aan het ontwikkelen is tot een creatieve woon- en werkbuurt.

Share

De Verlichte watte?

De Verlichte Geest was al 27 jaar dé hotspot voor fans van (hard)rock en metal in Roeselare en omstreken. Zo kon je er o.a. Dog Eat Dog aan het werk zien. In 2020 werd het café nog overgenomen door Kortrijkzanen Louis Gürke, Jeroen Theys en de Roeselaarse Sarah Noppe. Die overname ging echter niet zonder slag of stoot. Sinds 2016 circuleerden er al geruchten dat het pand plaats zou moeten maken voor een nieuwbouw, en dit werd ook bevestigd nadat het trio de overname tekende. Ook moesten ze de deuren sluiten door de coronapandemie, waarna Louis & Jeroen beslisten om uit het verhaal te stappen. Wateroverlast zorgde tevens ook voor heel wat schade aan het gebouw.

Sarah wilde wel nog verder doen, omdat de muziekclub voor haar een tweede thuis was. Met Lucas Aerbeydt (een van de vorige uitbaters) vond ze een partner om hun activiteiten verder te kunnen zetten. Uiteindelijk viel eind februari 2023 het doek over De Verlichte Geest in Roeselare. Wel kondigde Sarah aan dat ze een nieuw pand zocht. Ze vertelde er ook meteen bij dat er stukken van het oude pand mee zouden verhuizen naar het eventuele nieuw pand. Zo zouden de gesigneerde tegels, een kunstwerk dat dateert uit de beginjaren en de belettering verwijderd worden, in de hoop dat ze deze memorabilia een plaatsje kunnen geven in hun nieuwe stek.

Verhuis

De zoektocht naar een nieuw pand bleek niet lang te duren, ondanks de onzekerheid in februari. Landmarck bleek de perfecte locatie te zijn. Ook lichtten ze al een tipje van de sluier. Het café, dat nog de De Verlichte Geest zal heten, biedt plaats voor 200 metalheads. En dag na de aankondiging, volgde al de aankondiging van het eerste concert. De Braziliaanse all-female death metalband Crypta krijgt de eer om op 9 juni 2023 de nieuwe locatie in te wijden. Het voorprogramma zal verzorgd worden door de Brugse band Cobracide.

Ook kondigde de muziekclub aan dat ze verder uitbreiden. Na de zomer opent De Verlichte Geest namelijk hun tweede zaal, die tot 500 muziekliefhebbers zal kunnen ontvangen! Dit zorgt ervoor dat DVG Club binnenkort ook grotere optredens & evenementen zal kunnen hosten. Dankzij deze twee zaal kan DVG zich beginnen meten met andere metalcafés en -zalen zoals Biebob in Vorselaar.

Wil je op de hoogte blijven? Volg dan zeker DVG Club Kortrijk op Facebook. Binnenkort krijgt ook het café zelf een Facebook-pagina.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok