Siel Tallieu Sound Track Quindo Studio
#Actua
#Cultuur
#Event
#Muziek

Wilde Westen organiseert voorronde muziekwedstrijd 'Sound Track' in De Kreun

Afgelopen zaterdag, 30 september 2023, organiseerde concertorganisator Wilde Westen een van de West-Vlaamse voorrondes van de derde editie van muziekwedstrijd Sound Track. De afgelopen maanden schreven 1133 artiesten en bands zich in voor de wedstrijd, 136 van hen nemen het nu tegen elkaar op in de regionale voorrondes. In concertzaal De Kreun kwamen acht West-Vlaamse artiesten in actie.

Share

Muziekplatform VI.BE organiseert, in samenwerking met verschillende Vlaamse concertzalen, al voor de derde keer de muziekwedstrijd 'Sound Track'. De 136 geselecteerde artiesten krijgen de kans om zich te bewijzen tijdens de regionale voorrondes, die plaatsvinden in 22 clubs en jeugdhuizen in Vlaanderen.

De artiesten worden op iedere verschillende locatie in Vlaanderen door een andere jury beoordeeld. "We werken met een algemeen puntensysteem om de objectiviteit te bewaren", vertelt Tallieu. "Voor mij zijn er wel twee criteria belangrijk. Ik vind het leuk als je mijn aandacht kan blijven houden en mij kan blijven boeien. Daarnaast houd ik ook van podiumplezier."

LUISTER: SIEL TALLIEU OVER VOORRONDE 'SOUND TRACK' IN DE KREUN

Tijdens de regionale finales worden per regio drie artiesten gekroond tot laureaat. "Naast die titel, krijgen die bands ook de kans om op bootcamp te gaan", voegt Tallieu eraan toe. "Dat is een meerdaagse waarin de artiesten echt ondergedompeld worden in nog meer advies en expertise. In het verleden konden bands als BLUAI en Meltheads ook al meegaan op zo'n bootcamp."

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok