Alexander Ballekens Quindo 1012 3
#Actua
#Nieuws
#Muziek

ZLDR wint finale Sound Track en Lotto publieksprijs

Op zaterdag 9 december kon je op zes verschillende plaatsen in Vlaanderen en Brussel naar de regionale finales van Sound Track, de muziekwedstrijd voor aanstormend talent. In het Cactus Muziekcentrum in Brugge werden de laureaten voor West-Vlaanderen bekendgemaakt. Ciggy Sunday, Bloed en ZLDR gingen er met de overwinning lopen. ZLDR mocht bovendien ook de Lotto Publieksprijs meenemen naar huis.

Share

Foto header: © Amy Van Parys

De laatste maand van 2023 is goed begonnen voor het West-Vlaamse hiphopcollectief ZLDR. De broers Jacquemain werden op zaterdag 9 december gekroond tot laureaat tijdens de regionale finale van Sound Track in het Cactus Muziekcentrum in Brugge. "Dat is echt euforie op dat moment", vertelt Thomas Jacquemain van ZLDR in Bar Ballekens. "Eindelijk die erkenning krijgen van de muzieksector deed heel veel deugd voor mij. Wij hebben zo hard gewerkt aan de muziek: uren, dagen, maanden zelfs. En dan die erkenning krijgen van die jury, van de muzieksector, is echt een heel aangenaam gevoel."

Alle laureaten van Sound Track beginnen aan een jaar vol begeleiding en coaching van de muzieksector. Thomas Jacquemain hoopt vooral veel te leren over de muziekindustrie zelf. "Er zijn zoveel dingen die we nog moeten bijleren. Sowieso hoe we beter show moeten geven. Maar ook op marketingvlak zou dat heel handig kunnen zijn", zegt hij.

LUISTER: THOMAS JACQUEMAIN (ZLDR) OVER SOUND TRACK

ZLDR mocht ook de Lotto Publieksprijs in ontvangst nemen. Aan die prijs is een cheque van 1.000 euro verbonden. "Het bedrag gaat hoogstwaarschijnlijk aan een volgend project gespendeerd worden. We zijn aan het werken aan een EP die we graag rond eind mei willen releasen."

Het hiphopcollectief bracht enkele weken geleden een nieuw nummer 'JACQUEMAIN' uit. "Het gaat over een narcistisch, egotrippend gevoel, zoals dat vaak is in de rapwereld. We vinden dat niet per se verkeerd en we wilden dat graag eens doen. De videoclip trekt die egotrippende wereld dan net weer een beetje in twijfel", voegt Thomas Jacquemain eraan toe.

LUISTER: ZLDR - JACQUEMAIN

ZLDR krijgt met JACQUEMAIN een plekje in De Onderbelichting. Zelf een suggestie voor de playlist? Mail de muziekredactie via emilie@quindo.be.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok