Banner PBTD
#Actua
#Muziek

Polar Bear Taxi Drivers blikt terug op 2023 en kijkt naar toekomst: "Werchter is natuurlijk iconisch in België"

De Brugse band Polar Bear Taxi Drivers heeft er met 2023 een topjaar op zitten. In De OnderBelichting blikken Aäron en Corneel Tanghe terug op het ontstaan van de band en kijken ze al even naar de toekomst.

Share

Foto: Polar Bear Taxi Drivers

"Voor Covid waren we een Brugse schoolband, maar dan zijn er enkele leden uitgestapt. Sinds dat moment zijn we dus zelf deze nummers beginnen schrijven met deze bezetting en met Aäron als zanger", vertelt drummer Corneel Tanghe. Als beginnende band is Polar Bear Taxi Drivers nog op zoek naar een stijl. "Die zoektocht hangt vooral af van hoe Aäron de demo schrijft. Ik ben de drummer, dus ik heb weinig inspraak. Aäron is degene die het genre eigenlijk beslist."

"Als we een dier moeten uitkiezen, zou ik dan ook gaan voor een ijsbeer om ons te vertegenwoordigen? Voor mij geldt dat misschien wel", lacht Corneel. "De naam komt eigenlijk oorspronkelijk uit een van de liedjesteksten. Af en toe krijgen we eens de vraag om het nog eens te herhalen. Maar is dit dus verweven in de context van een van de liedjes."

LUISTER: AÄRON EN CORNEEL OVER POLAR BEAR TAXI DRIVERS

Volgens de bio op muziekplatform VIBE haalt Polar Bear Taxi Drivers inspiratie uit verschillende genres, zoals jazz en metal. "Dat is inderdaad soms moeilijk. Jazz staat er vooral bij omdat we af en toe jazzakkoorden gebruiken. Maar we gaan niet echt de volledige jazzkant op. Het is vooral meer harde synthrock, een beetje tussen Twenty One Pilots en Bring Me The Horizon. Maar we durven inderdaad ook met jazzakkoorden een keer iets volledig anders doen. Dan gaan we meer naar een metalcore reframe om er iets meer energie in te krijgen."

Dromen mag weer in de Droomfabriek, maar ook bij De OnderBelichting zijn we daar heel benieuwd naar. "Op Werchter staan lijkt mij heel leuk, het maakt zelfs niet uit op welke stage. Daarnaast zou ik een internationale tour ook heel tof vinden. Dan kan je verschillende landen zien en je muziek delen met de hele wereld", vertelt Corneel. "Dan denk ik onder meer aan landen als de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk."

We ontvangen veel onderbelicht talent tijdens de Week van de Belgische Muziek. Een volledig overzicht van alle interviews vind je hier.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok