DSC 7356
#Actua
#Good to know

QUEESTE VAN QUINDO - Meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag: "Slachtoffers kunnen nu ook terecht bij een fysiek meldpunt"

'Altijd Sinksen, Nooit Meer Werken': da's de slogan voor de komende dagen. Maar middenin dat feestgedruis moet iedereen zich altijd en overal veilig voelen, vindt Stad Kortrijk. Voor het eerst zetten ze in samenwerking met Punt vzw een fysiek meldpunt op bij de rode Kruispost. Lee Blomme, beleidsmedewerker voor gelijke kansen bij de stad, vertelde erover in de studio bij Princess en Nel.

Share

Foto: © Els Bollaert

Voor het eerst kan je tijdens de Sinksenfeesten ook fysiek terecht bij een meldpunt voor klachten rond grensoverschrijdend gedrag. Dat meldpunt bevindt zich in de rode Kruispost tussen 17u en 04u 's nachts. De stad sloeg hiervoor de handen in elkaar met Punt vzw. "Zij hebben allemaal een hulpverleningsachtergrond en kunnen slachtoffers een luisterend oor en ondersteuning bieden", vertelt Lee Blomme, beleidsmedewerker voor gelijke kansen bij Stad Kortrijk. 

Daarnaast kunnen slachtoffers ook melding maken van grensoverschrijdend gedrag via het online platform Safer Cities. "Soms is er een crisis en een beetje stress, maar door zo'n laagdrempelige initiatieven proberen we er voor iedereen een leuke Sinksen van te maken", besluit Blomme.

KIJK: LEE BLOMME VAN STAD KORTRIJK OVER NIEUW MELDPUNT

Meer Sinksen 2024? Volg ons op Facebook en Instagram! Of lees hier meer artikels!

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok