1647cdcf 8a58 4bd8 9598 83dc50e92c1e jpg
#Actua
#Cultuur
#Muziek

Oostendse BWANA is finalist voor De Nieuwe Lichting 2024

Ook dit jaar gaat VRT-radiozender Studio Brussel op zoek naar 'De Nieuwe Lichting'. De negen finalisten van de muziekwedstrijd werden afgelopen maandag bekendgemaakt. West-Vlaanderen is goed vertegenwoordigd door onder meer BWANA. De one-woman-band van de Oostendse Friedel Dufait (19) maakt dus kans op de titel 'De Nieuwe Lichting 2024'.

Share

Foto: Lise Dufait

Van 22 tot en met 28 januari 2024 is het Week van de Belgische Muziek. Ook Studio Brussel zet jong talent extra in de kijker met 'De Nieuwe Lichting', de jaarlijkse muziekwedstrijd van de zender. Een van de negen finalisten dit jaar is BWANA, het project van de Oostendse Friedel Dufait. "Ik word nu constant gedraaid op Studio Brussel, samen met het feit dat ik geschreeuwd en geweend heb toen ik opgebeld werd met het goede nieuws."

BWANA staat te blinken tussen de negen finalisten met de nieuwste single Lonely Happy. "Het nummer gaat over het gevoel dat je gelukkig kan zijn, ook als je alleen bent", vertelt Friedel Dufait bij Alexander. "Het gaat ook deels over een vriendin die op de zolder van haar huis woont. Ik had altijd het beeld voor me dat ze zielig uit haar raampje aan het staren was naar haar super saaie straat, terwijl ze daar wel heel gelukkig was."

LUISTER: FRIEDEL DUFAIT (BWANA) OVER FINALEPLAATS IN 'DE NIEUWE LICHTING'

Stemmen op je drie favoriete talenten kan nog tot maandag 22 januari via VRT MAX. "Als je ooit al eens je enkel hebt omgeslagen, moet je stemmen op BWANA", lacht Friedel Dufait.

LUISTER: 'LONELY HAPPY' IS DE NIEUWSTE SINGLE VAN BWANA

Ook bij Quindo zetten we lokaal muziektalent extra in de kijker. Volg 'De OnderBelichting' op Spotify en luister tijdens de Week van de Belgische Muziek elke avond tussen 18 en 19 uur naar Quindo. Wij ontvangen verschillende Belgische artiesten tijdens een liveshow van 'De Onderbelichting'.

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok