D4fc7e2e 3a97 471e 94f0 9f9327f9cd20 scaled e1706524336317
#Actua
#Muziek

Crooked Steps brengt nieuwe single 'Sunburn' uit

De mannen van Crooked Steps hebben op 9 februari een nieuwe single 'Sunburn' uitgebracht. De Nieuwe Lichting-winnaar van 2020 komt daarmee met de eerste nieuwe muziek na het album 'Sambuca Dreams' uit 2023.

Share

Foto: Jelle Meersschaut

De Gentse band Crooked Steps heeft een nieuwe single 'Sunburn' gelost. "Het nummer gaat over onze muzikale reis die we als band hebben doorlopen, sinds we De Nieuwe Lichting gewonnen hebben tot vandaag", vertelt frontman Lou Lippens. "We waren na ons vorige album op zoek naar wat we willen met onze muziek en wat dat voor ons betekent. Maar ook hoe je ermee omgaat en welke plaats je het geeft."

"Het gaat vooral ook over mijn zoektocht naar mensen willen bereiken en tegelijk je eigen gevoel in de muziek willen leggen. Over de ambitie om het goed te doen, maar jezelf toch niet te verliezen in die ambitie om het proces ernaartoe dan te vergeten."

LUISTER: LOU LIPPENS OVER NIEUWE SINGLE 'SUNBURN'

Of we binnenkort nog nieuwe muziek mogen verwachten? "We hebben zeker nog één single klaarstaan. ‘Sunburn’ is een heel zomers nummer. Met de volgende single gaan we een andere kant op, iets ruiger. Een kant van onszelf die we graag eens wilden tonen. Ik denk dat we dan richting eind maart die release zouden doen."

"Verder zijn we volop bezig aan nog meer nieuwe muziek, dit jaar gaan we ook opnieuw de studio in om muziek op te nemen. We zijn zeker van plan om meer regelmatig te releasen en wat sneller dingen op de wereld los te laten", voegt Lou eraan toe.

LUISTER: 'SUNBURN', DE NIEUWSTE SINGLE VAN CROOKED STEPS

Naast alle nieuwe muziek die eraan komt, kan je Crooked Steps tijdens de komende festivalzomer ook weer live aan het werk zien. "We hebben beslist om het doorheen het jaar wat rustiger aan te doen. Maar deze zomer zullen we wel op verschillende festivals te zien zijn. Die data worden de komende weken bekendgemaakt."

Zelf een suggestie voor 'De OnderBelichting'? Mail naar emilie@quindo.be!

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok