22a Studio1 OPROERRR by MITR Ophotography Hi Res
#Actua
#Redactie
#Nieuws
#Muziek

OPROER brengt debuutalbum 'We're All Late Tonight' uit

De Aalsters-Gentse band Oproer heeft op 21 september een debuutalbum We're All Late Tonight uitgebracht. Op 4 oktober wordt de plaat officieel voorgesteld in de Ancienne Belgique in Brussel. "Het voelt alsof we met vijf ons eerste kindje gemaakt hebben", vertelt Dries van der Schueren, frontman van Oproer.

Share

Foto header: MITRO Photography

Donderdag 21 september was een spannende dag voor Oproer. De Aalsters-Gentse band heeft een debuutalbum uitgebracht. "We're All Late Tonight gaat voor mij over de valkuil van het constant streven naar toekomstige ideaalbeelden", vertelt frontman Dries van der Schueren in Bar Ballekens. "De grootste valkuil is dat je dan vergeet te genieten van wat er nú op je pad komt. Enerzijds is het dus een waarschuwing voor die valkuil. Anderzijds willen we met de plaat ook oproepen om te durven genieten van de mooie dingen die nu gebeuren."

Afgelopen zomer bracht Oproer al enkele nummers uit. Money, If You Change Your Mind en Geez waren voorproefjes waarmee de mannen het publiek wilden opwarmen voor het volledige debuutalbum. "Wij brengen die nummers uit, omdat we geen geduld meer hebben", voegt van der Schueren eraan toe. "Je werkt ongelofelijk lang aan dat album, je kiest een releasedatum, maar eigenlijk wil je het publiek zo snel mogelijk iets laten horen. Het feit dat we al kunnen zien hoe de muziek ontvangen wordt, is voor ons een bijkomend voordeel."

KIJK: DRIES VAN DER SCHUEREN (OPROER) OVER WE'RE ALL LATE TONIGHT

Oproer stelt We're All Late Tonight op 4 oktober 2023 officieel voor in de Ancienne Belgique in Brussel. Voor dat optreden zijn nog steeds tickets te koop. "We hadden het optreden gepland in de AB Box, zonder balkons. Maar dat concert was uitverkocht, boven alle verwachtingen. Daarom hebben we beslist om alles open te gooien en te kiezen voor de Ballroom. Je kan tickets bestellen via de website van de AB. Dit najaar trekt de band op tour door België en Nederland.

LUISTER: WE'RE ALL LATE TONIGHT IS HET DEBUUTALBUM VAN OPROER

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok