Whats App Image 2023 10 31 at 11 09 42 3
#Actua
#Cultuur
#Event

Kortrijkse dansers werken samen met topchoreografen in voorstelling 'Between you and me'

Deze herfstvakantie trakteert Vanhulle Dance Theater in samenwerking met de Kortrijkse dansorganisatie Passerelle op de intrigerende dansvoorstelling Between you and me in de Budascoop. De voorstelling belooft een unieke ervaring te zijn waar lichamelijkheid centraal staat.

Share

Foto header: © Luc Depreitere

De choreografen, Laura Vanhulle en Oliver Russell, die beide in het Verenigd Koninkrijk wonen, tonen deze herfstvakantie hun nieuwste creatie in de Budascoop in Kortrijk. De dansvoorstelling Between you and me - Whispered stories are never retold the same stelt de kracht van lichamelijkheid centraal. De choreografie vertrekt vanuit hedendaagse dans met een boeiende mix van invloeden uit de wereld van Korean Martial Arts en capoeira.

Vanhulle Dance Theater werkt voor dit stuk samen met Kortrijkse dansers van de organisatie Passerelle zoals Amelie Ostyn. "Voor ons draait het vooral rond de overgang van individuele bewegingen naar samen dansen. Daarbij leggen we de nadruk op de dynamiek push-and-pull. We willen elkaar meenemen in ons verhaal, maar soms moeten we elkaar ook afstoten om uiteindelijk als één geheel in een collectieve lichamelijkheid te belanden", vertelt Ostyn aan reporter Amy tijdens een interview bij 'Bar Ballekens' op Quindo.

De voorstelling benadrukt de cruciale rol van licht en muziek in de choreografie. "Voor choreografen is het van essentieel belang dat we licht en muziek als partners beschouwen. Er is voortdurend een dialoog tussen de ruimte, het licht, de muziek, de dansers en de choreografen. Het licht bepaalt mee de invalshoek van het verhaal, maar de muziek speelt op bepaalde momenten een leidende rol. Toch zijn het vooral de dansers die de voorstelling tot leven brengen. De harmonie tussen deze elementen is wat dit stuk tot een meesterwerk maakt", zegt choreografe Laura Vanhulle.

Between you and me is te bewonderen op donderdag 2 november, vrijdag 3 november en zaterdag 4 november in de Budascoop in Kortrijk. Tickets zijn te koop via de website van Schouwburg Kortrijk.

KIJK: Choreografe Laura Vanhulle en danser Amelie Ostyn over Between you and me

Choreografie: Laura Vanhulle & Oliver Russell
Co-Creatie/Dansers: Isolde Billiet, Nora Coussement, Amelie Ostyn, Viktor Skatchkoff & Ise Vanneste
Lichtontwerp: Jasper Vercaemer ism Koen Moerman & Laura Vanhulle
Muziekcompositie: Pol Isaac
Productie/Co-realisatie met Schouwburg Kortrijk en C-Mine cultuurcentrum

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok