Jelle Denturck Road Rock22 Levi Eyders
#Actua
#Muziek

DIRK.-frontman Jelle Denturck timmert in 2024 verder aan soloproject 'Dressed Like Boys'

Voor wie Jelle Denturck al kende als frontman van de band 'DIRK.', gaat er binnenkort een nieuwe wereld open. Sinds vorig jaar timmert de West-Vlaming ook aan zijn soloproject, ‘Dressed Like Boys’, waarmee hij in 2024 nieuwe muziek zal uitbrengen.

Share

Foto: Levi Eyders

We kennen Jelle Denturck al tien jaar als frontman van de West-Vlaamse band 'DIRK.'. Nu werkt hij ook hard aan zijn soloproject 'Dressed Like Boys'. "Bij DIRK. neem ik basgitaar en zang voor mijn rekening. Maar mijn eerste instrument was piano en ik had zin om mij nog eens aan mijn piano te zetten", vertelt hij in De OnderBelichting. "En er zaten al een hoop songs klaar in mijn hoofd, dus dat is vrij organisch gegroeid. Vorig jaar voelde het dan als een moment om dat te gaan doen."

"De muziek is sowieso een pak kalmer. DIRK. is een nogal luide band, terwijl Dressed Like Boys veel rustiger is. Het zijn ook zeer persoonlijke songs, want ik heb veel geschreven over dingen die mij bezighouden. Er zit veel gay-stuff in bijvoorbeeld. Ik ben zelf homo en dat is een groot deel van mijn leven. Uit de kast komen is helaas nog altijd een best grote stap in de wereld waarin we leven, en dat heeft op mij een grote impact gehad."

"In het begin (van het schrijfproces, red.) zat ik heel veel naar 70’s piano ballads te luisteren: David Bowie ten tijde van Ziggy Stardust, een jonge Elton John, noem maar op. Verder ben ik ook enorme fan van de singer-songwriters van nu, zoals een Sufjan Stevens."

LUISTER: JELLE DENTURCK OVER SOLOPROJECT 'DRESSED LIKE BOYS'

De komende maanden mogen we de eerste muziek van Dressed Like Boys verwachten. "In maart komt de eerste single. Ik vind dat zelf heel spannend, want voorlopig heeft de wereld nog geen noot van dat project gehoord. Doorheen het jaar gaan er dan singles blijven uitkomen, tot de plaat uitkomt in 2025."

"Als er één thema doorheen de plaat loopt, is het zelfbevrijding. Ik denk dat het hoogste streven dat we kunnen hebben als mens, zo vrij mogelijk zijn is. Dat is vooral een mentale kwestie en die plaat gaat vooral daarover."

"We waren aan het terugdenken aan het begin, toen we in kleine cafeetjes speelden en neus aan neus stonden met het publiek"

Verder speelt Jelle met DIRK. dit jaar een kleine club-tour. "Het is niet per se een kleine tour, maar de clubs waar we spelen, zijn klein", lacht hij. "Wij hebben onlangs beseft dat we tien jaar geleden voor het eerst samen gerepeteerd hebben. We waren een beetje aan het terugdenken aan het begin, toen we in kleine cafeetjes speelden en neus aan neus stonden met het publiek. Dat willen we nu nog een keer doen."

"In het najaar gaat DIRK. in winterslaap, terwijl we rustig aan een nieuwe plaat schrijven. En dan zal Dressed Like Boys wat meer naar de voorgrond schuiven."

Luister de hele week lang tussen 18u en 19u naar 'De OnderBelichting' op Quindo. We zetten onderbelicht talent tijdens deze Week van de Belgische Muziek éxtra in de kijker. 

Ook interessant

Facebook Instagram Tiktok